V.I.P. 31. oktobris. Fināls

Uģis Joksts krāsaino lapu mēnesi iecerējis noslēgt ar skaistu finālu un ļoti cer, ka divas jau iepriekš iepazītās komandas sagādās skatītājiem baudāmu erudīcijas spēli. Komandas, kuru kapteiņi ir Rolands Počs un Edgars Kūms, meklēs atbildes uz jautājumiem par vēsturi, mūziku, ģeogrāfiju un šajā reizē arī iesāks mēnesi garu sadarbību ar Valsts prezidenta kanceleju, jo šogad atzīmējam Valsts prezidenta institūcijas simtgadi. Tāpēc viens jautājums katrai komandai būs par tēmu: Valsts prezidenta amats, institūcijas darbība utt. 

Edgars Kūms – komandas kapteinis. Dzīvo Rīgā, bet dzimtā pilsēta ir Jūrmala, kurai joprojām ir īpaša vieta Edgara sirdī. Šobrīd strādā banku sfērā. Interesējas par kino, sportu, mūziku, arī vēsturi. Vienu vai divas reizes nedēļā noskatās kādu filmu kinoteātrī. “Forum Cinemas” kinoteātris ir gluži kā otrās mājas. 

Vita Jevdokimova – kapteiņa draudzene. Zobārste, uztura speciāliste, kā arī lektore Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžā. Spēku smeļas pastaigās, klausoties mūziku, ceļojot un apmeklējot koncertus. Negaršo plovs un necieš cilvēkus, kas kavē.

Jānis Laivenieks – cīņu biedrs erudīcijas spēlēs. Daudz stundu pavada svaigā gaisā. Ir savos labākajos gados, taču brīvajā laikā fantazē par došanos pensijā. Zina tikai nebūtiskus faktus. 


Rolands Počs – komandas kapteinis. Dzimis un audzis 2021. gada skaļākajā Latvijas novadā – Varakļānos. Darba gaitas saistītas ar juridisko sfēru. Brīvajos brīžos mēģina neprofesionāli pievērsties sportiskām aktivitātēm, ik pa laikam pakustina savu smadzeņu pelēko vielu kādā erudīcijas spēlē, kā arī mēģina nelaist garām nevienu izdevību apmeklēt labu rokkoncertu.

Herberts Bucenieks – kapteiņa draugs un bijušais kolēģis. Izglītība – jurists, ikdienā strādā ar publiskajiem iepirkumiem. Patīk sacensties un pārbaudīt sevi gan sportiskās, gan reizēm arī intelektuālās aktivitātēs. Starp interesēm jāmin futbols, mūzika, pastaigas dabā un putnu vērošana. Negaršo rozīnes un ir bail no augstuma. Uzvaras gadījumā finālā apņemas 2 nedēļas neēst saldumus.

Aigars Naglis – kapteiņa draugs un pašreizējais kolēģis. Labvēlīgs tips, kuram joprojām patīk apmeklēt autoralliju klātienē. Patīk visas tās lietas un notikumi, kas rada sajūtu “pa īstam”. Tajā skaitā gaumīgas erudīcijas spēles.