Pasaulē protestē pret Krievijas agresiju Ukrainā

0.0
Vairākās pasaules valstīs notikuši protesti pret Krievijas agresiju Ukrainā un civilo objektu apšaudi. Aktīvisti Čehijā bija izvēlējušies interesantu veidu kā nosodīt Maskavas mēģinājumu anektēt daļu kaimiņvalsts teritorijas.

     Apmēram 200 aktīvisti Prāgā pieprasīja Krievijai piederošā Kaļiņingradas apgabala pievienošanu Čehijai. “Mēs visi zinām, kāds iznākums būtu referendumam par šo jautājumu” – atsaucoties uz Krievijas okupētajos Ukrainas apgabalos notikušo balsojumu paziņoja viens no mītiņa organizētājiem. Pasākums bija saistīts ar šomēnes izveidotu tīmekļa vietni, kurā apgalvots, ka bijusī Kēnigs-berga, jeb Krālo-veca ir pievienota Čehijai pēc referenduma, kurā aneksiju atbalstījuši gandrīz 98-ņi procenti dalībnieku. Pilsēta 13.-jā gadsimtā dibināta par godu Čehijas karalim Otakaram Otrajam. Otrā pasaules kara beigās pilsētu un tās apkaimi iekaroja Sarkanā armija, tā tika iekļauta Padomju Savienībā.

Tradicionālākas protesta akcijas notika arī Rumānijā, Itālijā un citās valstīs. Šo valstu galvaspilsētās galvenokārt pulcējas bēgļi no Ukrainas, kas pēc raķešu triecieniem nodevēja Krieviju par teroristisku valsti.