Ukrainas armijai panākumi ziemeļu un dienvidu frontēs

Ukrainas armija turpina uzbrukumus ziemeļu un dienvidu frontēs, un atbrīvojusi vēl vairākas apdzīvotas vietas. To savā ikvakara videouzrunā apstiprināja arī prezidents Volodimirs Zelenskis.

     Zelenskis īpaši pieminēja dienvidu fronti, kur armija aizsardzības operācijas ietvaros diezgan ātri un spēcīgi virzās uz priekšu. Hersonas apgabalā no Krievijas okupācijas atbrīvotas astoņas apdzīvotas vietas un līdzīgi panākumi gūti arī Harkivas, Luhanskas un Doneckas apgabalos. “Karavīri neapstājas, un ir tikai laika jautājums, kad izdzīsim okupantu no visas mūsu zemes,” - tā uzsvēra prezidents.

     Tomēr situācija nav vienkārša, sīvas kaujas turpinās un Ukrainas armijas ģenerālštābs vakar ziņoja par atvairītiem Krievijas karaspēka uzbrukumiem 10 apdzīvotām vietām. Pretinieks cenšas noturēt īslaicīgi okupētās teritorijas, pārgrupē spēkus un īsteno ofensīvu Bahmutas un Avde-jevskas virzienos. Visā valsts teritorijā saglabājas raķešu triecienu draudi, un pēdējās diennakts laikā apšaudītas vairāk nekā 12 apdzīvotas vietās, tai skaitā Harkivas un Krama-torskas pilsētas.