"V.I.P." 26. septembris. Pirmais pusfināls. Latvijas Sirdsdziesma dalībnieki

Spēles vadītājs Uģis Joksts aicina nākamo ciklu skatīties ne tikai erudītiem, bet arī LTV raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” faniem, jo “V.I.P.” ložā būs kvarteta “PārNovadnieki” dalībnieki ar saviem kolēģiem no “Baltajiem lāčiem”, “Zelta Kniedes”, “Klaidoņa” un “Rumbas kvarteta”. Pirmajā pusfinālā uz jautājumiem atbildēs Daugavas labā krasta komandas no Vidzemes un Latgales ar kapteiņiem Silvestru Lorencu un Andri Baltaci.

Silvestrs Lorencs – Vidzemes komandas “Zelta Kniede” kapteinis, grupas “Zelta Kniede” dziedātājs un basģitārists. Pēc kolēģu izteikumiem, viņam derētu kļūt par aktieri. Ikdienu pavada vienos jokos, ļaujas izjokošanai, bet vajadzības gadījumā var būt nopietns romantiķis.

Edgars Roļskijs – grupas “Zelta Kniede” ģitārists. It visā saskata ironiju. Uzskata, ka ir apveltīts ar augstu intelektuālo kapacitāti. Ikdienu pavada pie skaņu pults.

Bruno Lorencs – grupas “Zelta Kniede” bundzinieks. Kapteiņa brālis. Ansambļa nopietnākais personāžs. Mīl dzīvniekus un bērnus. Ikdienā nodarbojas ar cīņas mākslu. 


Andris Baltacis – Latgales komandas “Baltie lāči” kapteinis. Opītis ar enerģiju, kam prāts ar rokām sadzīvo kopā! Ja uzstāties drīkst, tad ir uz skatuves, ja ne – kaut ko būvē… Īstens Latgales lācis – dzied, spēlē, jokus dzen un dzeju lasa, mīl lauku dzīvi un mežu klusumu. Režisors ar maģistra grādu, bet vokālists ar mūzikas vidusskolas diplomu – latgaliski sakot: “vīnkorši – lobs cylvāks!”

Aldis Kise – profesionāls mūziķis, mūzikas pedagogs, vairāku muzikālo apvienību dalībnieks un ilggadējais pūtēju orķestra diriģents. Gādīgs daudzbērnu ģimenes tēvs. Mūzika caurvij visu šīs ģimenes dzīvi, un Alda rokās skan visdažādākie mūzikas instrumenti – akordeons, fagots, saksofons, klavieres; ģitāras pavadījumā tiek dziedātas gan garīgās dziesmas, gan šūpuļdziesmas. Aldis pirms pāris gadiem atkal ir iestājies J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, lai iegūtu vēl vienu bakalaura grādu, šoreiz – akordeona spēlē.

Deniss Smirnovs – mūziķis, multiinstrumentālists, ansambļu vadītājs, kā arī divu skaistu meitiņu tēvs. Aizraujas ar ceļošanu un būvniecības lietām. Visvarenākā īpašība ir spēja apgūt jebkādu prasmi bez iepriekšējās pieredzes un zināšanām, vienā vārdā – entuziasts. Uzskata sevi par cilvēku ar labu intuīciju, kas balstīta uz veiksmi...