Īstās latvju saimnieces 7. 1. raidījums

Raidījuma 7. sezonā par labākās titulu cīnīsies septiņas saimnieces no visiem Latvijas novadiem. Sezonu atklās Elīna Cēsniece no Zemgales. Pēc tam cita pēc citas viesības rīkos trīs vidzemnieces: Vineta Cipe, Ināra Zadaua un Sanita Matule. Bet saimnieču viesību maratonu noslēgs Anna Macāne no Latgales, Nora Poiša no Sēlijas un Iveta Celkarte no Kurzemes. 

Septiņas ceturtdienas pēc kārtas saimnieces gādās par neaizmirstamām maltītēm. Būs apzeltīti smiltsērkšķi, kūpināta bebra gaļa, Lubāna un Baltijas jūras zivis, vīgriežu saldējums un citi gardumi. Bet pāri visam – sirsnīgas dziesmas, patiesas emocijas un Latvijas skaistā daba. 

1. raidījums

Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” pirmā dalībniece Elīna Cēsniece viesības rīko “Zeltlejās”, savā smiltsērkšķu dārzā, netālu no Jelgavas. Saimniece galdā ceļ trīs ēdienus, no kuriem vislielāko sajūsmu izraisa saldais ar apzeltītiem smiltsērkšķiem. Elīnai palīdz arī profesionāls bārmenis, kurš viešņas cienā ar smiltsērkšķu kokteiļiem, un mūziķi ar improvizētu koncertu.