Elizabetes II mirstīgās atliekas nogādātas Edinburgā

0.0
Britu karalienes Elizabetes II mirstīgās atliekas no nāves vietas - Balmorālas pils, nogādātas Edinburgā. Šodien šajā Skotijas pilsētā ieradīsies arī karalis Čarlzs 3. un viņa laulātā draudzene Kamilla.

     7 mašīnu kortežu ar karalienes zārku cilvēku pūļi sagaidīja gan uz lauku ceļiem, gan pašā pilsētā. Skumjā ceļojuma galamērķis bija karaliskā Holi-rudas pils, kur paredzēta svinīgā atslēgu nodošanas ceremonija jaunajam monarham. Vēlāk plānots bēru gājiens, kurā karalienes zārku pavadīs Čārlzs 3., viņa brāļi - prinči Endrjū un Edvards, kā arī māsa - princese Anna. Svētā Egīdija katedrālē notiks apmēram stundu ilgs piemiņas pasākums, bet no 5-iem vakarā dievnams būs atvērts iedzīvotājiem, kas vēlas atvadīties no Elizabetes 2.. Pēc šiem pasākumiem nelaiķes mirstīgās atliekas turpinās ceļu uz galvaspilsētu Londonu. 

    Sestdien arī kļuva zināms, ka karalienes Elizabetes 2. valsts bēres notiks 19. septembrī Vestminsteras abatijā. Bakingemas pils arī apstiprināja, ka bēru dievkalpojums notiks Vindzoras pils Svētā Jura kapelā.