Jaunajā Latvijas hokeja čempionātā bez sešām Latvijas komandām piedalīsies arī trīs Lietuvas komandas

Jau šo sestdien sāksies Latvijas hokeja čempionāta sezona. Šoreiz bez sešām Latvijas komandām tajā piedalīsies arī trīs Lietuvas komandas. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Latvijas čempionātā dalību apstiprinājuši seši Latvijas klubi - HK ''Prizma'', HS ''Rīga'', HK ''Zemgale/LLU'', Daugavpils ''Dinaburga'', ''Mogo/LSPA'' un ''Dinamo Rīga''. Šosezon klāt nākušas trīs Lietuvas komandas – ''Kaunas City'', ''Energija'' un Viļņas ''HOCKEY PUNKS''.

Intervija - Daiņus Zubrus, Lietuvas hokeja asociācijas prezidents

Domāju, ka šis ir liels projekts, kas virzās pareizā virzienā! Protams, mēs Lietuvā uz jums skatāmies kā uz piemēru, kā uz valsti, kas mums var parādīt kā jāspēlē hokejs!”

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu vairs ierindā nav Liepājas komanda un “Olimp”. Pērnās sezonas finālisti “Olimp” gan praktiski pārņēmis Rīgas “Dinamo”. Teju visi “Olimp” hokejisti šogad spēlēs Dinamo rindās.

Intervija - Jurijs Kuzņecovs, “Dinamo Rīga” menedžeris

Pēdējās divas sezonas LČ nepiedalās divkārtējie čempioni HK “Kurbads”, kas pērn spēlēja Igaunijas čempionātā, bet tajā pašā laikā tagad klāt nākuši trīs Lietuvas klubi.

Intervija - Artis Ābols, HK “Zemgale/LLU”

Aizvadītās sezonas čempioni “Zemgale/LLU” spēlēs arī Somijas otrajā līgā “Mestis”, neskatoties uz to viņi LČ aizvadīs pilnu spēļu kalendāru.

Latvijas čempionāts sāksies 3. septembrī. Komandas izspēlēs četru apļu turnīru. Play-off iekļūs 8 no 9 komandām. Izslēgšanas spēļu uzvarētājs kļūs par Baltijas čempionu. Tikmēr klubi, kuri ieņemas augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas – tiks atzīti par savu valstu čempioniem.