Latvijas hokeja čempionvienības budžets nākamajā sezonā vairāk nekā pusmiljons

Latvijas hokeja čempionvienība Zemgale/LLU jau no jūlija gatavojas jaunajai sezonai, bet tikai pagājušajā nedēļā oficiāla tapa skaidrs, ka vienība spēlēs arī Somijā. Kluba vadītājs atzīst, ka vienības budžets ir vairāk nekā pusmiljons un saglabāsies arī iepriekšējās sezonas treneru korpuss.

Iepriekšējās nedēļas beigās oficiāli kļuva zināms, ka maija beigās Latvijas izrādītā interese piedalīties otrajā spēcīgākajā Somijas hokeja līgā Mestis ir vainagojusies ar panākumu. “Zemgale/LLU” būs pirmā ārzemju komanda Somijas hokeja līgā, organizatori plāno tuvākajos gados iekļaut vēl citus ārvalstu klubus, gaidāmajās sezonās čempionātu padarot starptautisku. Jelgavas komandas cēlais mērķis - būt tiltam starp junioru un pieaugušo hokeju.

Intervija - Aivars Zeltiņš, «Zemgale/LLU» direktors

Kluba direktors neatklāj oficiālo komandas budžetu, bet apstiprina, ka tas būs lielāks par 500 tūkstošiem eiro. Komandā trenējas, bet Somijas līgā nespēlēs pērnās sezonas līderi Artūrs Ozoliņš un Roberts Jekimovs. Taču būs spēlētāji no Latvijas U20 izlases un arī iepriekšējā sezonā visvairāk progresējušais Kristaps Roķis.

Intervija - Kristaps Roķis, «Zemgale/LLU» uzbrucējs 

Jelgavas komandai nākamajā sezonā paredzētas 70 līdz 80 spēles. Dalībai “Mestis” līgā klāt nāk arī Latvijas čempionāts un Kontinentālā kausa izcīņa. Mērķis vietējā turnīrā ir atkārtot čempiontitulu, savukārt Somijā apzināt savus spēka samērus.

Intervija - Aivars Zeltiņš, «Zemgale/LLU» direktors

Tāpat kā Somijas klubi, arī “Zemgale/LLU” izbraukumos dosies ar autobusu. Tālākais izbrauciens būs uz 1270 kilometrus attālo pilsētu Rovaniemi. Savukārt sezonu Latvijas čempioni sāks ar diviem mačiem mājās 30. septembrī un 1. oktobrī pret Heinola “Peliitat” vienību.