EHF U-18 Eiropas čempionāta spēle Latvija - Luksemburga

Mūsu U-18 handbolisti Eiropas čempioāta B divīzijas turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Cīņā par bronzu ar 24:33 piekāpāmies Luksemburgai. Par spēli vairāk stāsta kolēģis Normunds Melderis.

Spēles pirmais puslaiks neliecināja, ka Latvijas jauniešus gaidītu neveiksme. Pat vairāk – mūsējie sākumā atradās vadībā. Trauksmes zvans pirmo reizi nozvanīja, kad pie rezultāta 7-5 luksemburgieši guva piecus vārtus pēc kārtas un panāca jau 10-7 savā labā. Pēc minūtes pārtraukuma latviešiem izdevās panāks neizšķirtu un puslaiks beidzās 14-14. Izšķirošie notikumi risinājās otrajā spēles daļā. Mūsējie vairākkārt neizmantoja labas izdevības, toties viesu rindās neapturams bija līderis Luks Kaisens. Viņš par spīti latviešu pretdarbībai, viens pats sameta 18 vārtus. Kad Luksemburgas izlase panāca + 6, kļuva skaidrs, ka mūsējos var glābt tikai brīnums. Tas nenotika un Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar 24-33 un līdz ar to turnīrā finišēja 4.vietā. 

Inetrvija - Rūdolfs Elferts, Latvijas U-18 izlases handbolists

Inetrvija - Arnolds Straume, Latvijas U-18 izlases galvenais treneris

Bet par turnīra uzvarētājiem kļuva Ziemeļmaķedonijas handbolisti, kas finālā ar pārspēja Šveices vienaudžus. Viņi arī kā vienīgie nodrošināja sev vietu spēcīgāko grupā.