EHF M18 Eiropas čempionāta pusfināla spēle handbolā Latvija - Šveice

Rīgā, Eiropas čempionātā handbolā junioriem U-18 Latvijai šovakar pusfināls pret Šveici. Latvijai zaudējums, bet par spēli vairāk stāsta koleģis Andris Auziņš.

Latvijas U18 handbola izlasei ceļš uz finālu Eiropas čempionāta B divīzijā nesolījās viegls – Šveice Rīgā vēl nebija zaudējuši nevienu spēli. Latvijai pēc vairāku līderu savainojumiem nebija plašas iespējas variēt ar sastāvu, turklāt komandā ribu lūzums arī teju vienīgajam pamatspēlētājam, kurš met ar kreiso roku. Tas sašaurināja iespējas uzbrukumā – pēc puslaika Latvijai -3 un Latvijai bija jādzenās pakaļ. Šveice gan teicami tika galā ar vienu no rezultatīvākajiem čempionāta spēlētājiem Jevgēņiju Rogonovu – bez kapteiņa vārtu guvumiem Šveice ātri panāca +10 vēlāk palielinot pārsvaru līdz +15, atspēlēties Latvijai vairs neizdevās un šoreiz zaudējums ar 40:22.

Intervija - Jevgēņijs Rogonovs, Latvijas U-18 handbola izlases kapteinis

Intervija - Arnolds Straume, Latvijas U-18 handbolas izlases galvenais treneris

Šveice rīt finālā spēlēs pret Ziemeļmaķedoniju. Tikai Rīgas čempionāta uzvarētāja iekļūs Eiropas augstākās raudzes divīzijā. Latvijai rīt spēlē par trešo vietu jātiekās ar Luksemburgu.