Nacionālās sporta padomes sēdē diskutē par valsts sporta budžetu līdzekļu administrēšanas kārtību

Kāda būs valsts budžeta līdzekļu administrēšana sportā nākamgad – par to diskutēts Nacionālās sporta padomes sēdē. Izmaiņas būs un par pašu esenci – Andris Auziņš.

Nacionālās Sporta padomes sēdi ministri un sporta organizāciju vadītāji neatbalstīja Izglītības un Zinātnes ministrijas ieceri, ka valsts budžeta līdzekļi turpmāk nonāk vienā organizācijā sporta federāciju padomē, kas tālāk tos pārdala pārējām organizācijām. Ar to mierā vēl aizvien nav vairākas nevalstiskās organizācijas un pat Tieslietu ministrija. Reformai esot nevajadzīga steiga – tiesa to sāka rosināt jau pirms trim gadiem un ministrija pat deva gadu laiku, lai divi lielie vaļi sporta federāciju padome un olimpiskā komiteja pašas vienotos par valsts naudas tālāko sadali.

Viena no lielākajām ministrijas idejas pretiniecēm ir olimpiskā komiteja.

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

Intervija - Anita Muižniece, Izglītības un Zinātnes ministre

Olimpiskā komiteja šogad sportistiem, treneriem un personālam atvēl gandrīz piecus miljonus eiro un komitejai ir bažas, ka pēc reformas šī summa būs pavisam cita.

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

Intervija - Anita Muižniece, Izglītības un Zinātnes ministre

Šī bija pēdējā Nacionālās sporta padomes sēde pirms vēlēšanām, taču Muižniece reformu vēlas pabeigt līdz tām, tāpēc neizslēdz iespēju, ka sporta padome līdz 1. oktobrim varētu sanākt kopā vēl vienu reizi.