RFS atklāj jaunu sporta kompleksu Valdaučos

Šodien nozīmīga diena Latvijas futbolā. RFS atklāj jaunu sporta kompleksu Valdaučos. Par to un komandas gatavošanos Konferences līgas atbildes spēlei Andris Auziņš.

LNK sporta parkā pie pašas Rīgas robežas saulītē gozējas pieci jauni futbola laukumi – gan ar mākslīgo, gan dabīgo segumu. Tieši šī modernākā bāze Latvijā turpmāk būs RFS komandas mājvieta – tiesa – šī ir tikai pirmā kārta, kas izmaksāja ap deviņiem miljoniem eiro – nākotnē te būs laukumi basketbolam un tenisam, tāpat arī slēgtā futbola halle – projekta kopējās izmaksas ap 24 miljoniem eiro, ko veido privāta nauda. Šī ir vienīgā mēroga bāze Latvijā, kas uzcelta bez valsts vai pašvaldības līdzekļiem.

RFS futbolisti jaunajā stadionā gan pirms divām dienām zaudēja Supernovai, bet šobrīd Latvijas čempionvienība gatavojas Eirokausu atbildes spēlei Maltā. Komandā atgriezies pērnās sezonas kapteinis un Virslīgas labākais futbolists Tomašs Šimkovičs.

Intervija - Tomašs Šimkovičs, FK “RFS” pussargs

Piektdien man zvanīja RFS prezidents Artjoms Milovs un lūdza vai nevaru izpalīdzēt klubam. Tā kā mums ir ļoti labas attiecības jau ilgu laiku, es pat teiktu, ka esam draugu, nevarēju pateikt nē.”

Intervija - Viktors Morozs, FK “RFS” galvenais treneris

Šimkovičs eirokausos spēlēt drīkstēs vien no nākamās kārtas, tāpēc Maltā rīdziniekiem būs jāiztiek bez sava iepriekšējo sezonu līdera. Maltā RFS sagaida sarežģīta spēle ar daudz mājnieku provokācijām un spēles laika vilcināšanu.

Intervija - Viktors Morozs, FK “RFS” galvenais treneris

Intervija - Tomašs Šimkovičs, FK “RFS” pussargs

Es došos kopā ar komandu uz Maltu. Tur mēģināšu uzmundrināt, uzspiest uz pareizajām niansēm, lai vēl vairāk motivētu puišus un saņemtu vismaz mazu papildu impulsu.”

Otrai Latvijas komandai Riga FC atbildes spēle Portugālē – tur arī pirmajā cīņā neizšķirts 1:1. Abas spēles ceturtdien.