Tramps: FIB viesojies viņa Floridas rezidencē

Bijušais Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka viņa rezidencē Floridas štatā iebrukuši Federālā izmeklēšanas biroja aģenti. Tiesībsargi šo informāciju pagaidām neapstiprina.

      Sociālajos tīklos izplatītajā paziņojumā Tramps uzsvēra, ka iestājusies tumši laiki nācijai, jo viņa skaistā māja “Mar-A-Lago” Palmbīčā patlaban atrodoties aplenkumā. Tajā ir ir iebrukusi un to ieņēmusi liela FIB aģentu grupa. Saskaņā ar Trampa teikto, tas esot prokuroru pilnvaru pārkāpums, tieslietu sistēmas izmantošana par ieroci, un radikāli kreiso demokrātu uzbrukums, kuri izmisīgi negrib, lai viņš kandidētu uz prezidenta amatu 2024. gadā.

     Savukārt mediji informē, ka Tramps kratīšanas laikā atradās Ņujorkā, jo Floridas rezidence vasaras mēnešos tiek slēgta. Izmeklētājiem arī bijis kratīšanas orderis. Patlaban pret Trampu uzsāktas vairākas izmeklēšanas, tai skaitā par valdības dokumentu piesavināšanos pēc sakāves prezidenta vēlēšanās 2020. gadā. Tieslietu ministrija izmeklē viņa piekritēju iebrukumu Kapitolija ēkā, Džordžijā tiek pētīti Trampa mēģinājumi mainīt prezidenta vēlēšanu rezultātus, savukārt Ņujorkā uzsākta izmeklēšana par eksprezidenta biznesa praksi.