Latvijas volejbola valstsvienība aizvada pedējo treniņu pirms kvalifikācijas

Latvijas volejbola valstsvienība jau rītvakar Vīnē uzsāks dalību 2023.g. EČ kvalifikācijā. Komandas pēdējā treniņā pirms mača ar Austriju viesojās Matīss Timofejevs.

Trešdienas spēle ar Austriju būs pirmais oficiālais mačs, kurā Latvijas izlasi vadīs poļu speciālists. Pēc vairāku zaudējumu sērijas viņa vadībā, pēdējās divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju beidzot izcīnītas uzvaras.

Intervija - Mihals Gogols, Latvijas volejbola valstsvienības galvenais treneris

Esmu priecīgs, ka atradām risinājumus un atgriezāmies spēlē grūtajos brīžos. Ticu, ka šādā veidā veidojam komandas raksturu un dvēsēli! Tas spēlētājiem dod pārliecību.”

Pēc sešiem zaudējumiem Zelta līgas spēlēs, treneri secināja, ka lielākā problēma ir serve un gremde – tāpēc pie šiem elementiem strādāts ļoti daudz.

Intervija - Mihals Gogols, Latvijas volejbola valstsvienības galvenais treneris

Gremdes noteikti kļuvušas labākas, īpaši no 4. zonas, kas bija mūsu vājā vieta zelta līgā. Par servi, godīgi sakot, neesmu tik priecīgs.”

Finālturnīrā iekļūs visu grupu uzvarētājas kā arī 5 no 7 otro vietu ieguvējām. B apakšgrupas favorīte ir Somija, tāpēc Latvijas duelis ar Austriju ir ļoti svarīgs cīņā par vismaz otro vietu grupā. 

Intervija - Atvars Ozoliņš, Latvijas volejbola valstsvienības kapteinis

Treneri lēmuši, ka uz pirmo maču kopā ar komandu nedosies Oļegs Klopovs un Miks Ramanis.

Spēle pret Austriju rītvakar no 21:10 arī LTV7 tiešraidē.