Latvijas volejbola valstsvienība turpina gatavoties EČ kvalifikācijai

Gatavošanos EČ kvalifikācijai turpina Latvijas volejbola valstsvienība. Ar komandu kopā ir ASV dzimušais Miks Ramanis. Izlasei šonedēļ un nākamnedēļ paredzētas pārbaudes spēles. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Poļu speciālists Mihals Gogols ar komandu sāka strādāt šī gada pavasarī. Pēc tam, kad zelta līgas turnīrā tika piedzīvoti zaudējumi visās spēlēs, treneri izanalizēja visus mačus un izdarīja secinājumus.

Intervija - Mihals Gogols, Latvijas volejbola valstsvienības galvenais treneris

Tieši rīta treniņos izlase strādā pie konkrētiem elementiem. Šoreiz tā ir serve – tiek izmantots arī šāds servēšanas rīks.

Ar komandu trenējas arī ASV dzimušais 20 gadus vecais otrā tempa spēlētājs Miks Ramanis. Viņa vecāki ir ar latviešu saknēm un visa ģimene runā latviski. Miks ikdienā spēlē studentu NCAA čempionātā un bez lielām pārdomām piekrita pievienoties Latvijas izlasei.

Intervija - Miks Ramanis, Latvijas volejbola valstsvienības otrais temps

Vēl gan nav zināms vai viņš varēs spēlēt kvalifikācijas spēlēs, jo starptautiskā federācija nav devusi atbildi par Mika volejbola pilsonību.

Intervija - Miks Ramanis, Latvijas volejbola valstsvienības otrais temps

Šobrīd ierindā ir komandas vadošie spēlētāji, arī Hermans Egleskalns. Gogola rīcībā ir 16 spēlētāji, pēc pārbaudes spēlēm tiks lemts, kuri būs divi volejbolisti, kuri neiekļūs sastāvā.

Šonedēļ un nākamnedēļ Latvijas izlasei pārbaudes spēles ar Ukrainu un Norvēģiju. Bet EČ kvalifikācija sāksies augusta sākumā. Latvijai grupā jāspēlē ar Austriju un Somiju.