Apšaudē Kopenhāgenā 3 upuri

Apšaudē vienā no Dānija galvaspilsētas Kopenhāgenas iepirkšanās centriem nogalināti trīs cilvēki, bet vēl trīs ievainoti. Policija neizslēdz iespēju, ka tas bija teroristisks uzbrukums.

     Pilsētas policijas priekšnieks Sērens Tomasens informēja, ka noziedznieks aizturēts un tas esot kāds 22 gadus vecs etniskais dānis. Viņš esot bijis zināms policijai, taču nav vainots par smagiem pārkāpumiem. Aizturēšanas brīdī šāvējam konfiscēta šautene un munīcija, taču iespējams, ka uzbrukumā izmantots arī kāds cits ierocis. Tīmeklī izskanējuši pieņēmumi par nozieguma rasistiskajiem motīviem, taču policijas rīcībā nav pierādījumu, kas to apliecinātu. Tomasens norādīja, ka uzbrucējs, visticamāk, rīkojies viens pats, tomēr kārtības sargi saglabās Kopenhāgenā stipru “operatīvo klātbūtni”, kamēr tas nebūs pilnībā apstiprināts.

    Pēdējā laikā terorisma draudi pastiprinājušies visā Eiropā, un apšaudē Norvēģijas galvaspilsētā Oslo 26. jūnijā tika nogalināti divi cilvēki un apmēram 20 ievainoti. Uzbrukumu veica kāds irāņu izcelsmes Norvēģijas pilsonis, un tā motīvs bija islāma ekstrēmisms.