V.I.P. 20. jūnijs. Fināls

Spēles vadītājs Uģis Joksts skatītāju pirmssvētku noskaņai gatavs piešķirt vairāk veiksmes, intuīcijas un, galvenais, prāta, lai restarts pēc svētkiem būtu vieglāks! Šajā gandrīz stundā ir jāaizmirst siers, alus, ozolu vainags un Jāņu zāļu pļavas, jo laiks erudīcijas finālam, kurā lielo laimestu cer sagrābt kāds trijnieks no “Gaujas hiēnām”. Izskanot šai spēlei, nākamā tikšanās ar erudītiem – tikai septembrī.

 Jānis Siliņš – komandas kapteinis. “V.I.P.” spēlē piedalās jau ceturto reizi. Ir erudīcijas spēļu turnīra “Prāto Grundzālē!” autors un vadītājs. Ikdienā darbojas tūrisma nozarē. Cenšas sekot līdzi ģeogrāfijas un sporta aktualitātēm. Uzskata, ka erudīcijas spēles ir noderīgas ikvienam – gan kā socializēšanās iespēja, gan vienkārši iespēja uzzināt ko jaunu.

 Justīne Siliņa – kapteiņa dzīvesbiedre. “V.I.P.” spēlē piedalās pirmo reizi. Kapteiņa labā roka erudīcijas spēļu sagatavošanā un pārbaudīšanā, kā arī uzdevumu labošanā. Ikdienā darbojas banku sektorā, strādā norvēģu valodā. Daudz zina par tautas dejām un latviešu tautiskajām tradīcijām. Patīk būt dabā un ar velosipēdu apceļot Latviju. 

Rūdis Rozītis – kapteiņa komandas biedrs erudīcijas spēlēs. “V.I.P.” spēlē piedalās pirmo reizi. Ir fiziski aktīvs cilvēks, kuram patīk laiku pavadīt svaigā gaisā, spēlējot diskgolfu, sportojot, pastaigājoties, taču ikdienā lielu dienas daļu pavada pie datora. Pēc profesijas ir mākoņinženieris, kuru aizrauj kiberdrošība, videospēles, kā arī tehnoloģijas kopumā. 


Zigmārs Ziemelis – komandas kapteinis, komandu apvienības “Gaujas hiēnas” dibinātājs. Stāsta, ka Zigmārs nejauši piedzimis Cēsīs, bet uzaudzis Smiltenē. Latvijas Universitātē mācījies fiziku, tagad ir Rīgas 41. vidusskolas fizikas skolotājs. Vaļaspriekos ir dārzkopība un ūdenstūrisms, norūpējies par ideju sakaut stulbumu pasaulē. 

Kaspars Pakulis – kapteiņa paziņa un novadnieks. Dzimis un audzis Smiltenē. Šobrīd studē Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, kā arī vada šīs fakultātes pašpārvaldi. Brīvajā laikā dejo tautas dejas kolektīvā “Austris” un labprāt izbauda aktīvu atpūtu dabā. Daudz interesējas par mūziku un ceļošanu laikā, kā arī aizraujas ar detektīvromāniem. 

Līva Puķīte – komandas kapteiņa paziņa. Dzimusi rīdziniece, bet uzskata sevi par īstu madonieti. Izstudēs Rīgas Tehniskajā universitātē un būs IT cilvēciņš. Lielākā dzīves daļa paiet, dejojot tautas dejas, kas ir sirdslieta. Interesējas par latviešu kultūru, florbolu un dejošanu. Vasarā strādā nometņu centrā “Ērgļa spārni”.