Ielas garumā. Lienes, Mūrnieku, Pļavas un Zaķu ielas

0.0

Mūrnieku iela uz pārējo apkaimes ielu fona šķiet kā pastkartīte no 19. gadsimta ar divstāvu koka namiņiem un ielas bruģi. Daļa māju atjaunotas un ieguvušas košu krāsojumu, bet daļa tik ļoti sagrautas ilgajos bezsaimnieka gados, ka īpašnieki  gatavi vecās ēkas nojaukt, lai vietā uzceltu tieši tādas pašas - tikai jaunas.
Kaimiņos, Pļavas ielā, koka māju iemītnieki cīnījušies pret jaunā īpašnieka ieceri trīs māju vietā uzcelt daudzstāvu ēku un -  uzvarējuši!  Zaķu ielā no kādreiz romantiskās noskaņas maz kas palicis, jo padomju laikā šķērsām pāri ielai iecelts dzelzsbetona «klucis».
Lienes iela ir garākā un saimnieciski rosīgākā iela. Tur kontrastu -cik uziet! Vienā pagalmā kaimiņi draudzīgi kopj puķu dobes, bet citu namu skolas bērni dēvē par baisu, kuram ātrāk jāsteidzas garām. Pie kāda koka grausta novērojam amizantu tikšanos: kaķis un divas žurku jaunkundzes… Bet turpat netālu  kādā nelielā divstāvu namiņā, kur vēl jūt  pirmskara eleganci, reiz dzīvojis unikālais iluzionists Alfons Virkauss.