Krilova metode. Dokumentāla filma

Režisors Pēteris Krilovs ir radījis daudzas nozīmīgas dokumentālās filmas un teātra izrādes. Vienlaikus vairāk nekā trīsdesmit gadus viņš ir izcils aktiermeistarības pedagogs, kurš izaudzinājis gandrīz simt aktierus, kā arī bijis skolotājs daudziem kino un teātra režisoriem. Daudzkārt "Spēlmaņu nakts" ceremonijās godalgotie aktieri izteikuši pateicības vārdus savam skolotājam Pēterim Krilovam, jo ievērojami liela daļa no šī brīža spožākajiem Latvijas skatuves māksliniekiem ir viņa studenti.

 Vairākas Krilova studentu diplomdarbu izrādes kļuvušas par leģendāriem un neaizmirstamiem notikumiem Latvijas teātra vēsturē.

Pēterim Krilovam noslēdzot aktīvo pedagoga darbu, filmā mēģināts izzināt, kāda ir viņa aktiermeistarības metode, kura ļāvusi uzplaukt tik daudzu spožu aktieru un režisoru talantam. Uz skatuves un kino laukumā Pēteris Krilovs nepagurstoši tiecas pēc patiesuma un cīnās pret meliem. Šīs vērtības viņš ir ieaudzinājis arī savos studentos, ar kuriem pedagogs veido personiskas attiecības, mēģinot katram atrast savu psiholoģisko pieeju. Tādēļ viņa audzēkņiem nodarbošanās ar teātri neizbēgami kļūst par dziļi personīgu lietu, kas izslēdz formālu un tehnisku attieksmi pret aktiera profesiju. Aktierim ir jābūt gatavam iepazīt sevi no visām, arī ne tām patīkamākajām pusēm, kā arī jāpieņem, ka aktiera instruments ir ne tikai ķermenis, bet arī dvēsele. 

Filmā pārdomās par aktiera profesiju un savos spilgtākajos studiju laika brīžos dalās Baiba Broka, Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Andis Strods, Kaspars Zvīgulis, Jānis Vimba, Regnārs Vaivars, Indra Roga, Elīna Vāne un citi. Skatuves mākslinieki atklāj, kā top izcili aktierdarbi un ko tas prasa no aktiera. Filmā būs skatāmi arī iepriekš nepublicēti video arhīva materiāli no jauno aktieru studentu dzīves Daugavpilī pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Režisore – Linda Veinberga.

Scenārija autori – Linda Veinberga, Artis Dobrovoļskis.

Operators – Uvis Burjāns.