Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" iepazīstina ar sezonas aktualitātēm

Lai arī Kārlis Lasmanis dosies spēlēt ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3". Viņš kopā ar Latvijas izlasi spēlēs arī Pasaules kausa izcīņā. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Kārlis Lasmanis pievienojoties ASV profesionālajai līgai “Big3” uzreiz panāca vienošanos ar līgas un komandas vadību, ka viņš varēs izlaist otro spēļu nedēļu un dosies palīdzēt Latvijas izlasi Pasaules kausā.

Intervija - Kārlis Lasmanis, Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs

Šobrīd gan vēl nav zināms vai no savainojumiem atlabušais Lasmanis spēs piedalīties pirmajā Big3 posmā, jo vēl kārtošanas procesā atrodas viņa darba vīza.

Pasaules kausā, kas no 21. jūnija norisināsies Beļģijā komandai nevarēs palīdzēt Edgars Krūmiņš, kurš turpina ārstēt rokas savainojumu 

Intervija - Edgars Krūmiņš, Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs

Krūmiņa vietu Pasaules kausā kā 4. spēlētājs ieņems kāds no basketbolistiem, kuri trenējas kopā ar izlasi. Visticamāk tas varētu būt Artūrs Strēlnieks, bet treneris Raimonds Feldmanis vēl gala lēmumu nav pieņēmis.

Pirms Pasaules kausa izcīņas Latvijas izlase aizvadīs treniņnometni Ventspilī.

Pasaules kausa trofeja ir vienīgā pie kuras nav tikuši Olimpiskie čempioni. Pēc Paasules kausa vīri turpinās sezonu un pēc BIG3 noslēguma augusta beigās vai septembrī Lasmanis atkal atgriezīsies Rīgas komandas sastāvā.