Latvijas futbola Virslīga. "Riga FC" 2:0 "RFS"

Sezonas 1. Rīgas derbijā ar 2-1 uzvarēja «RFS».  «Riga FC» no līderēm «RFS» un Valmieras atpalika par 7 punktiem, līdz ar to viņiem šovakar uzvara bija ļoti nepieciešama. “Skonto” stadionā maču vēroja 4200 skatītāju, kas ir pēdējos gados neierasti liels skaitlis.

Jau no pirmās minūtes laukumā ar milzīgu apņēmību spēlēja «Riga FC» - un jau 2. minūtē Kongo futbolists Ngonda šāva pa vārtiem un Artūrs Zjuzins ieraidīja bumbu savos vārtos! Turpinājumā abām komandām bija vārtu gūšanas iespējas, bet savu momentu sagaidīja mājinieki. Ātrā pretuzbrukumā «Riga FC» pārsvaru dubultoja brazīlis Gabriels Ramoss 2-0.

Otrā puslaika sākumā «RFS» metās atspēlēties, vairākkārt lieliski «Riga FC» vārtos spēlēja Nils Puriņš, kurš glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma. Turklāt «Riga FC» viesus noķēra pretuzbrukumā, bet neizmantoja izgājienu 3 pret 1. Galotnē «RFS» radīja pāris iespējas otrajā stāvā, bet tas arī bija viss.

«Riga FC» uzvara ar 2-0. Pēdējā minūtē par otro dzelteno kartīti no laukumā tika noraidīts «Riga FC» pussargs Jurijs Kendišs.

Intervija - Raivis Andris Jurkivskis, «Riga FC» aizsargs

Uzvara neļauj «Riga FC» pakāpties augstāk par 4. vietu, bet turnīra līderi ir vairs tikai 4 punktu attālumā.