Latvijas hokeja izlase par aizvadīto Pasaules čempionātu

Latvijas hokeja izlase Pasaules čempionātu Somijā noslēgusi 10. vietā. Trešo reizi pēc kārtas nav izdevies iekļūt ¼ finālā. Par to kāds bija turnīrs un kādi ir pirmie secinājumi stāsta Matīss Timofejevs.

Pasaules čempionātu pēc pēdējās spēle precīzi raksturoja Roberts Bukarts.

Intervija - Roberts Bukarts, Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs

Pie sliktajām uzvarām pieskaitāmi panākumi pret Norvēģiju, Austriju un Lielbritāniju, bet labie zaudējumi bija neveiksmes pret grupas labākajām komandām Somiju un Zviedriju. Šajās spēlēs atzīts pretinieku pārsvars tikai ar vienu vārtu starpību.

Viļņveidīgo sniegumu vis vienkāršāk izskaidrot ar to, ka 9 hokejistiem šis bija 1. PČ.

Intervija - Jānis Jaks, Latvijas hokeja valstsvienības aizsargs

Vairāki debitanti priecēja ar lielisku sniegumu. 21 gadu vecais vārtsargs Artūrs Šilovs lieliski aizstāja savainojumu guvušo Elvi Merzļikinu. Ar 95% atvairīto metienu rādītāju viņš ir 3. labākais vārtsargs turnīrā.

Aizsardzībā iespaidīgs sniegums 22 gadus vecā Arvila Bergmaņa izpildījumā.

Intervija - Arvils Bergmanis, Latvijas valstsvienības aizsargs

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā bija jāatņem punkti kādai no 4 spēcīgākajām izlasēm grupā. Tā kā tas neizdevās 10. vieta ir ļoti loģiska.

Intervija - Rihards Bukarts, Latvijas valstsvienības uzbrucējs

Latvijas izlases spēles Somijā bija otras apmeklētākās aiz mājiniekiem. Fanu atbalstu izcēla gan treneri, gan spēlētāji. Nākamgad visticamāk līdzjutēji PČ spēles atkal varēs apmeklēt Arēnā Rīga.Matīss Timofejevs, Normunds Pavlovskis, Latvijas Televīzija no Baltijas jūras Somu līča.