V.I.P. 25. aprīlis. Otrais pusfināls

Uģis Joksts gatavs “V.I.P.” ložā aicināt vēl divas Latvijas Erudītu līgas komandas, kas izlozes kārtībā tikušas pie savstarpējas cīņas. Skatītājus gaida aizraujošs duelis, tajā noskaidrosies, kuram trijniekam ir vairāk veiksmes, intuīcijas, prāta. Kapteiņi – LEL prezidente Anita Zaļaiskalne un LEL biedrs no pašiem līgas pirmsākumiem Ojārs Kaņepājs. Erudīti meklēs atbildes uz jautājumiem par Federiko Fellīni, Pāvo Nurmi, Lilitu Ozoliņu, Jāni Čaksti un Kārli Veidenbaumu. 

Anita Zaļaiskalne – komandas kapteine. Darbojas izglītības jomā, Latvijas Erudītu līgas prezidente. Hobiji – ceļošana un dalība dažāda formāta erudīcijas spēlēs. Uzskata, ka dažreiz ir vērts izkāpt no savas komforta zonas, lai iegūtu jaunu pieredzi 

Alberts Auziņš – finanšu analītiķis un ekonomists biznesa konsultāciju uzņēmumā, vadošais pētnieks zinātniskajā institūtā. Intereses ir ļoti dažādas, taču pēdējo gadu aizraušanās ir dzimtas pētniecība. Erudītu līgas pasākumus apmeklē reti, bet regulāri piedalījies LEL organizētajā ikgadējā individuālajā čempionātā. 

Vilnis Bērziņš – kravas automašīnas vadītājs. Vasarās labprāt atpūšas laukos, pļaujot zāli un skaldot malku. Patīk mežs dažādās tā izpausmēs. Latvijas Erudītu līgā – kopš 2017. gada. Piekrīt teicienam: “Jo vairāk es uzzinu, jo vairāk saprotu, ka neko nezinu.”


 Ojārs Kaņepājs – komandas kapteinis. Pensionēts ekonomists, jurists. Strādājis statistikas un citās iestādēs. Brīvajā laikā kādreiz uzspēlēja basketbolu, tagad spēlē dažādas prāta spēles TV, radio, restorānos, kafejnīcās, krīzes laikā – arī vebināros. Interesē ģeogrāfija, vēsture, seko līdzi politikai, sportam. Auklē mazbērnus, kad viesojas pie viņiem Beļģijā, vai kad viņi viesojas Latvijā. 

Juris Krustiņš – pensionārs, dzīvo Talsu novada Balgales pagastā, kopj savu īpašumu. Bieži palīdz auklēt mazbērnus Jelgavas novadā. Pēc izglītības bibliotekārs un mākslas vēsturnieks. Patīk jautājumi par mākslu un literatūru, arī risināt krustvārdu mīklas un citus prāta mežģus. Lasa daiļliteratūru un citu literatūru. Spēlē draugiem.lv portālos. 

Rudolfs Benze – pensionēts mežinženieris, jelgavnieks. Nodarbojas ar orientēšanās sportu. Brīvajā laikā no mazbērnu audzināšanas piedalās arī dažādās erudīcijas spēlēs un raidījumos. Interesējas par vēsturi, mākslu, Latvijas dabu, notikumiem Latvijā un pasaulē. Viens no pēdējo gadu rezultatīvākajiem spēlētājiem Erudītu līgā.