Lansarotē novākta pirmā "ziemas" vīnogu raža

Spānijai piederošajā Lansarotes salā Kanāriju arhipelāgā novākta pirmā "ziemas" vīnogu raža. Vietējie izdzīvotāji uzskata, ka no tām darinātais vīns būs īpašs un kvalitatīvāks par parasto.

     Ogām ir daudz labāka kvalitāte nekā vasarā. Vasarā šīs vīnoga praktiski nogatavojās divās nedēļās saules staru ietekmē. Patlaban tā nogatavojas uzņemot cukurus no auga.

     Sala atrodas netālu no Āfrikas kontinenta, taču tiek pieskaitīta Eiropai, un dārzkopji ar lepnumu norāda, ka pirmo reizi vecajā kontinentā vīnogas nobriedušas ziemas sezonā. Tas kļuva iespējams klimata izmaiņu dēļ, un projekts arī palīdzēs cīnīties ar šīs globālās problēmas negatīvajām sekām. Apmēram 1800 vīnogulāji iedēstīti salas sausajā apgabalā divu hektāru platībā un ļauj apgūt šīs teritorijas. Vīnogas, kas nobriest trīs mēnešus agrāk nekā parasti, arī palīdzēs optimizēt vīna darītavas darbu. Pirmās produkcija degustācija gaidāma pēc apmēram divām nedēļām, un eksperti pieļauj, ka dzēriens būs svaigāks, ar mazāku skābumu un apmēram 12 grādus stiprs.