V.I.P. 18. aprīlis. Pirmais pusfināls

Uģis Joksts Lieldienu brīvdienu izskaņu aicina pavadīt veiksmes, intuīcijas un prāta noskaņās. Lielā diena ir klāt Latvijas Erudītu līgas aktīvākajiem dalībniekiem, proti, nākamajā ciklā piedalīsies četras LEL komandas, lai noskaidrotu labāko trijnieku. Pirmo erudītu pāri vadīs kapteiņi Gija Ābele un Gints Rasa. 

Gija Ābele – komandas kapteine, no prāta spēlēm un ceļošanas atkarīga zobārste. Patīk cilvēki ar labu humora izjūtu. Pēc pārliecības reāliste ar optimistes piesitienu. Interesē viss, izņemot celtniecību un elektrotehniku, īpaši patīk sports. 

Liene Mekša – studējusi Banku augstskolā un Latvijas Universitātē. Izmanto katru iespēju apgūt ko jaunu un pārbaudīt savu fizisko un intelektuālo spēju robežas. Šobrīd audzina meitiņu un bauda dzīvi. 

Agnese Kursiša – strādā Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūrā. Patīk ceļošana, dziedāšana korī, daudz lasa, patīk aizraujošas lietas, neparastas situācijas, interesanti cilvēki, bet necieš mērenību un garlaicību. Nevaimanā par niekiem, bet cenšas darīt lietas, kas pasauli varētu padarīt labāku un interesantāku. 


Gints Rasa – komandas kapteinis. Pēc izglītības bibliotekārs, bet darba dzīve pavadīta tikai informācijas tehnoloģiju lauciņā. Latvijas Erudītu līgas vecbiedrs kopš tās dibināšanas. Virspusējas zināšanas par ļoti plašu jautājumu loku. Lasīšanas maniaks, kuram patīk teksts un skaitļi, bet nepatīk aktualitātes. 

Tīna Koha-Rasa – kapteiņa sieva, piedzīvojumu partneris un daļa no veiksmes. Ikdienā aizrautīga apdrošināšanas speciāliste mazumtirdzniecības sfērā. Brīvais laiks tiek pavadīts ar un ap zvēriņiem, tematiskos ceļojumos, pastaigās gar jūru un erudīcijas pasākumos. Patīk uzzināt šo to par šo un to. Moto – iemācies glaudīt ezi neraudot. 

Jānis Svemps – ikdienā strādā attīstības finanšu institūcijā “Altum”. Brīvais laiks tiek veltīts prāta spēlēm, arī piedaloties Latvijas Erudītu līgas rīkotajos konkursos. Ar komandas kapteini nu jau vairāk nekā piecus gadus noris savstarpēja sacensība Sporta viktorīnā. Atlikusī daļa no brīvā laika tiek atvēlēta politiskajām aktivitātēm.