ASV nosaka papildu sankcijas Krievijai

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens paziņojis par jaunām sankcijām pret Krievijas amatpersonām un bankām. Viņš arī par smagu kara noziegumu nodēvēja Ukraiņu civiliedzīvotāju slaktiņu Krievijas karaspēka okupētajā Kijivas apgabala Bučas pilsētā.

      Prezidenta administrācija informē, ka ierobežojumus piemēros divām Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitām, ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, viņa sievai un bērniem, kā arī premjeram Mihailam Mišustinam un Krievijas Drošības padomes locekļiem. Šīs personas iedzīvojušās bagātībā uz krievu tautas rēķina, un dažas no tām ir atbildīgas par atbalstu Putinam kara turpināšanai Ukrainā. Lēmums izolē minētās personas no ASV finanšu sistēmas, un tiks iesaldēti šo viņu aktīvi. Pilnībā bloķējošas sankcijas noteiktas arī lielākajām Krievijas valsts un privātajām bankām “Sberbank” un “Alfa Bank”, kā arī aizliegtas jebkādas jaunas ASV investīcijas Krievijā. Vašingtona šodien gatavojas paziņot arī par jauniem ierobežojumiem pret svarīgākajiem Krievijas valsts uzņēmumiem.

     Baidens asi nosodīja Krievija armijas rīcību Bučas pilsētā, un aicināja atbildīgās valstis rīkoties, lai sauktu pie atbildības noziedzniekus.