V.I.P. 4. aprīlis. Otrais pusfināls

Ik pirmdiena nozīmē erudītu laiku Latvijas Televīzijā. Spēles vadītājs Uģis Joksts uzskata, ka spēles izskaņā ikviens būs uzzinājis ko jaunu, kāds fakts, iespējams, izbrīnīs, kāds – pārsteigs, bet galvenais ir iespēja iepazīt sešus aizrautīgus erudītus, kuru kapteiņi būs Beāte Lielmane un Jānis Polis. Arī šajā spēlē kāds jautājums būs par Ukrainu, domājot par izcilo tautu tās cīņā pret agresoru. 

Beāte Lielmane – komandas kapteine. Komunikāciju un informācijas sektora vadītāja UNESCO Latvijas Nacionālajā komisijā. Ļoti kāra uz zināšanām, tāpēc viktorīnas ir sirdslieta, kurās cīnās līdz pēdējam jautājumam. Brīvos brīžos mēģina savaldīt nepārtraukti augošo lasāmo grāmatu, skatāmo filmu un seriālu sarakstu. Regulāri dodas iekarot Ķengaraga promenādi, noskrienot kādus pārdesmit kilometrus. Ļaujas vieglam šopoholismam Rīgas humpalās. 

Lāsma Gaile – komandas kapteines draudzene un līdzgaitniece viktorīnās. Tā kā Lāsma pandēmijas laiku ir izmantojusi lietderīgi un ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē, viņa nav viena no tiem, kas baidās no sarunas par politiku. It sevišķi, ja runa būs par politiskajām reklāmām, Lāsma ar prieku sarunu iznesīs uz saviem pleciem. Brīvajā laikā viņa lasa grāmatas, raksta stāstus, eksperimentē virtuvē un dodas uz laukiem apciemot suni. 

Marta Lapiņa – komandas kapteines draudzene un līdzgaitniece viktorīnās. Ikdienā sastopama analītiskās ķīmijas laboratorijā, kur cenšas lietderīgi izmantot iegūto inženierzinātņu grādu. Brīvajā laikā meklē lietas un apmeklē vietas slēpņošanas, rogaininga vai telpu orientēšanās ietvaros, kā arī dažādos veidos paplašina zināšanu loku, lai labāk veiktos viktorīnās. 


Jānis Polis – komandas kapteinis. Mārketinga profesionālis ar padziļinātu interesi par mūziku un aktuālajiem notikumiem pasaulē. Digitālā mārketinga aģentūras “Top Media” mārketinga un pārdošanas vadītājs. Viegli atkarīgs no “Twitter” un jaunākajām ziņām. Kad apstākļi ļauj, korī “Pa Saulei” dzied baritonu. Mīl siltumu, tādēļ gadās pārziemot Dienvidaustrumāzijā. Jānis ir plaša profila pseidoeksperts, kuram regulāri mēdz jautāt viedokli par tēmām, no kurām viņš neko nesaprot. 

Agate Mežule – kopā ar kapteini dzied korī (soprāns), piedalās prāta spēlēs komandas “Apskaidrība” sastāvā. Profesionāli nodarbojas ar video montāžu. Aizrauj kino, fotogrāfija un sērijveida slepkavu prāti. Pandēmijas laikā kopā ar draugiem izbridusi teju visus Latvijas purvus un mežus. 

Undija Ancēna – kopā ar abiem saviem komandas biedriem ir prāta spēļu komandas “Apskaidrība” dalībniece. Kaislīga melomāne un savas zināšanas par šo tēmu regulāri apliecina arī viktorīnas “Melomaniaki” ietvaros. Undija ikdienā vada uzņēmumu “FranklinCovey Latvia” un 2021. gadā tika iekļauta žurnāla “Forbes” jauno līderu sarakstā “30 līdz 30”. Neredz rozā krāsu, tādēļ šīs krāsas ziedus viņai labāk nedāvināt.