V.I.P. 21. marts. Fināls

Svešvārdu vārdnīcas šķirklī “Erudīcija” rakstīts, ka tas ir latīņu izcelsmes vārds “eruditio” un nozīmē “zināšanas, izglītība”. Dziļas, vispusīgas zināšanas. Šīvakara finālspēles dalībnieki ir erudīti un precīzi atbilst latīņu izcelsmes vārdam “eruditio”. Jau redzētas, dzirdētas un zināmas komandas duelēsies “V.I.P.” ložā pie Uģa Joksta, komandu kapteiņi – Jānis Barbans un Ivo Krumholcs. 

Jānis Barbans komandas kapteinis – ģeogrāfs, ir cieši saistīts ar kartēm, bet pats tās neveido. Brīvajā laikā dzied korī. Pagaidām ir sarakstījis tikai vienu grāmatu, varbūt tāpēc, ka ir ļoti aizņemts cilvēks. 

Edgars Maļinovskis – ikdienā pēta un skata klimata pārmaiņas Latvijā un pasaulē. Savukārt brīvdienas jau 14 gadus pavada basketbola zālē, kaut pats nespēlē. Brīvajos brīžos pāris reizes mēnesī ar komandas biedriem piedalās “Prāta spēlēs” vai vienkārši neko nedara. 

Jānis Papiņš – strādā uzņēmumā, kas darbojas mērniecības un inženierģeoloģijas jomās. Interesējas par tehnoloģiju tendencēm un to vēsturi. Slēpņo un cenšas samazināt neaktīvās atpūtas laiku. 


Ivo Krumholcs – komandas kapteinis. Lai gan Ivo nemāk vadīt kolektīvu, kurā bez viņa ir kāds cits cilvēks, un viņam ir pilnīga nesaderība horoskopos ar pārējiem komandas biedriem, viņš diezgan veiksmīgi pilda “Stikla kalna” kapteiņa pienākumus. Par kapteini kļuvis līdzīgi, kā 7. klasē par Ainažu pamatskolas komjaunatnes sekretāru – nejauši. Par savu galveno uzdevumu uzskata nolasīt no acīm, kurš zina pareizo atbildi, un iegrūst viņam rokās atbilžu lapiņu. 

Edgars Apse – “Stikla kalna” punktu mašīna. Aizvērtām acīm atpazīst valstu kontūras, karogus, naudas vienības. Pēc nepārbaudītas informācijas, krāj grāmatas par Latviju, un izskatās, ka visas tās ir arī izlasījis. Komandas biedriem ir pamatotas aizdomas, ka Edgars arī slepus lasa “dzelteno presi”, jo zina faktus par dažādām dziedātājām, aktrisēm un šovu zvaigznēm, ko parasti zina tikai Z paaudzes pārstāvji. 

Ralfs Rudzītis – būvmateriālu tirdzniecības noliktavas vadītājs. Ralfs ir jaunākais “Stikla kalna” dalībnieks. Speciālists par automašīnām, spēj atbildēt arī uz jautājumiem par datorspēlēm, jo dažas no tām spēlē. Reizēm kaitina komandas biedrus, jo čīkst, ja nav izdevies atbildēt uz jautājumiem.