V.I.P. 14. marts. Otrais pusfināls

Erudīcijas spēles “V.I.P.” vadītājs Uģis Joksts domā, ka šī nedēļa skatītājiem likusies neparasti gara – no pirmdienas līdz pirmdienai pagājusi vesela mūžība, jo ir tik aizraujoši “V.I.P.” ložā ieraudzīt augsta līmeņa erudītus un spēlēt kopā ar viņiem. Marta otrajā pirmdienā turpināsies viktorīnas “Prāta spēles” uzvarētāju savstarpējie dueļi. Komandu kapteiņi: Jana Saulīte un Ivo Krumholcs.

Ivo Krumholcs – komandas kapteinis. Lai gan Ivo nemāk vadīt kolektīvu, kurā bez viņa ir kāds cits cilvēks, un viņam ir pilnīga nesaderība horoskopos ar pārējiem komandas biedriem, viņš diezgan veiksmīgi pilda “Stikla kalna” kapteiņa pienākumus. Par kapteini kļuvis līdzīgi, kā 7. klasē par Ainažu pamatskolas komjaunatnes sekretāru – nejauši. Par savu galveno uzdevumu uzskata nolasīt no acīm, kurš zina pareizo atbildi, un iegrūst viņam rokās atbilžu lapiņu.

Edgars Apse – “Stikla kalna” punktu mašīna. Aizvērtām acīm atpazīst valstu kontūras, karogus, naudas vienības. Pēc nepārbaudītas informācijas, krāj grāmatas par Latviju, un izskatās, ka visas tās ir arī izlasījis. Komandas biedriem ir pamatotas aizdomas, ka Edgars arī slepus lasa “dzelteno presi”, jo zina faktus par dažādām dziedātājām, aktrisēm un šovu zvaigznēm, ko parasti zina tikai Z paaudzes pārstāvji.

Ralfs Rudzītis – būvmateriālu tirdzniecības noliktavas vadītājs. Ralfs ir jaunākais “Stikla kalna” dalībnieks. Speciālists par automašīnām, spēj atbildēt arī uz jautājumiem par datorspēlēm, jo dažas no tām spēlē. Reizēm kaitina komandas biedrus, jo čīkst, ja nav izdevies atbildēt uz jautājumiem.


Jana Saulīte – komandas kapteine. Vadības zinību bakalaurs – “papīram”, pedagoga diploms – “sirdij”. Darba dzīvi sākusi kā kriminālziņu žurnāliste, bet nu jau vairāk nekā 15 gadus “rok” sabiedrisko attiecību lauciņu. Uz darbu dodas ar velosipēdu arī ziemā, jo uzskata, ka Latvijā nav riteņbraukšanai nepiemērotu laika apstākļu. Ārpus darba sirds un dvēsele pieder tautas dejām, krustvārdu mīklām, dažāda formāta prāta spēlēm un spontānām ekspedīcijām pa Latviju ar moto “ielīst, uzlīst, uzkāpt, vēlams nenokrist”. 

Līga Stirna – žurnāliste. Kapteines līdzskrējēja dažādos pilsētorientēšanās pasākumos. Rīdziniece līdz kaula smadzenēm. Brīvajā laikā dzied foršākajā korī pasaulē “Jubilate” un ar prieku cilā hanteles sporta klubā. Ļoti patīk teātris, ceļošana un rallijs, kurā aizvadīti 20 gadi.

Pēteris Začests – darba vieta ir  VAS “Latvijas gaisa satiksme”. Kapteines draugs un cīņu biedrs prāta spēlēs. Studējis ģeogrāfiju un sabiedrības vadību. Interesējas par mūziku un politiku. Patīk skatīties hokeju, autoralliju un apceļot interesantas vietas gan Latvijā, gan ārpus tās.