Zelenskis atkārtoti aicina Putinu uz sarunām

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atkārtoti aicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uz sarunām par konflikta noregulējumu.

      Par sarunām ar Krievijas Federāciju. Mūsu valstu delegāciju pārstāvji katru dienu runā video formātā. Mūsu delegācijai ir skaidrs uzdevums - darīt visu, lai sarīkotu prezidentu tikšanos. Esmu pārliecināts, ka cilvēki to gaida. Tas ir sarežģīts un smags, bet vajadzīgs ceļš. Un mūsu mērķis ir, lai Ukraina gūtu vajadzīgo rezultātu šajā cīņā, šajās sarunās. Tas ir vajadzīgs mieram.

    Par abu valsts vadītāju sarunu iespējamību vakar paziņoja arī Turcijas amatpersonas. Putins telefonsarunā ar Turcijas kolēģi Turcijas Redžepu Tajipu Erdoganu paziņojis, ka neiebilst pret klātienes sarunām. Tomēr konkrētāka informācija pagaidām nav publiskota. 

   Tikmēr Zelenskis turpina pildīt savus pienākumus un apmeklējis ievainotos karavīrus militārajā hospitālī. Viņš centās uzmundrināt mediķus un pacientus, kā arī apbalvoja ar medaļām militārpersonas, kas Kijevas apgabalā cīnās pret Krievijas iebrucējiem. Tomēr drošības apsvērumu dēļ precīza hospitāļa atrašanās vieta netika atklāta.