Cenšas pasargāt Ļvivas Nacionālā muzeja kolekciju

0.0
Krievijas armijas apšaudes rezultātā cieš ne tikai Ukrainas iedzīvotāji un infrastruktūras objekti. To apzinās arī Ļvivas, kur patlaban ir salīdzinoši mierīga situācija, Andreja Šep-ticka Nacionālā muzeja darbinieki, kuri cenšas pasargāt vērtīgo mākslas darbu kolekciju.

Muzejs ir slēgts kopš Krievijas iebrukuma sākuma, bet mums ir jāstrādā. Mēs noņēmām savas ekspozīcijas. Mēs vedam savus mākslas darbus uz drošām vietām mūsu bumbu patvertnēs ārpus muzeja. Mēs nākam uz darbu un mēs turpinām strādāt. Mēs darām visu iespējamo, lai saglabātu savu nacionālo mantojumu. 

      Darbinieki vērtīgākos mākslas darbus iesaiņo kastēs un nogādā drošākās vietās, bet vienlaikus tiek pieļauta kolekcijas evakuācijas iespēja. Palīdzību jau piedāvājušas daudzas ievērojamas Eiropas kultūras iestādes. Speciālisti uzsver, ka māksla un kultūra ir nacionālās identitātes pamats, un katastrofa būtu, piemēram, zaudēt apmēram četrus tūkstošus baznīcas mākslas paraugu, ka radīti laika periodā no 12. līdz 18. gadsimtam. Vienlaikus līdzīgi darbi notiek citos Ļvivas muzejos, bet Latīņu katedrālē skulptūras apklāj ar kartonu, putām un plastmasu. Šādā veidā plānots tās pasargāt no šķembām iespējamo uzlidojumu gadījumā.