V.I.P. 7. marts. Pirmais pusfināls

Erudīcijas spēle “Veiksme. Intuīcija. Prāts.” nebūt nav vienīgā vieta, kas vieno cilvēkus, kuri ailītē “vaļasprieki” raksta “erudīcija”. Ir citi raidījumi, viktorīnas, sacensības, spēles, pat līgas un mafijas. Nākamajā “V.I.P.” ciklā pie mums viesosies 2021. gada viktorīnas “Prāta spēles” izcilākās komandas vai to pārstāvji. Pirmajā pusfinālā tiekas komandas, kuru līderi ir ģeogrāfs Jānis Barbans un pedagogs Andris Šuba.

Jānis Barbans komandas kapteinis – ģeogrāfs, ir cieši saistīts ar kartēm, bet pats tās neveido. Brīvajā laikā dzied korī. Pagaidām ir sarakstījis tikai vienu grāmatu, varbūt tāpēc, ka ir ļoti aizņemts cilvēks.

Edgars Maļinovskis – ikdienā pēta un skata klimata pārmaiņas Latvijā un pasaulē. Savukārt brīvdienas jau 14 gadus pavada basketbola zālē, kaut pats nespēlē. Brīvajos brīžos pāris reizes mēnesī ar komandas biedriem piedalās “Prāta spēlēs” vai vienkārši neko nedara.

Jānis Papiņš – strādā uzņēmumā, kas darbojas mērniecības un inženierģeoloģijas jomās. Interesējas par tehnoloģiju tendencēm un to vēsturi. Slēpņo un cenšas samazināt neaktīvās atpūtas laiku.


Andris Šuba – komandas kapteinis, reiz mācījies Rīgas 1. ģimnāzijā un nu arī pats kļuvis par skolotāju, tagad ogrēnietis. Skolā strādā no 1994. gada. Priekšroku dod aktīvai atpūtai. “Prāta spēles” kā smadzeņu treniņš ir laba nodarbe brīvajā laikā, ne pirmo reizi spēlēs “V.I.P.”.

Hermanis Arājs – mācījies  Rīgas 1. ģimnāzijā, komandas kapteiņa Andra gandrīz kaimiņš un domubiedrs. Trīs māsu brālis, trīs lielisku bērnu tēvs, burvīgas sievas vīrs. Patīk ārkārtīgi daudz dažādu lietu: mākslas, mūzika, ceļošana, kulinārija, sports, visādu lietu “meistarošana”.

Reinis Nīmanis – jurists, kapteiņa klasesbiedrs, viņa uzrunāts arī sācis piedalīties “Prāta spēlēs”, kā rezultātā nonācis “V.I.P.” spēlē. Orientēšanās sporta piekritējs, cenšas maksimāli izmantot laiku šai nodarbei. Orientējas gan skrienot, gan braucot ar velosipēdu, gan slēpojot. Interesē viss, kas saistīts ar automobiļiem un autosportu.