Ukrainu jau pametis pusotrs miljons bēgļu

0.0
Krievijas agresijai pakļauto Ukrainu jau pametis pusotrs miljons bēgļu. Lai iepazītos ar reālo situāciju uz Ukrainas un Polijas robežu bija devies arī Apvienoto Nāciju organizācijas augstais bēgļu komisārs Filipo Grandi.

    ANO pārstāvis sarunā ar žurnālistiem, norādīja, ka vairāk nekā miljons kaimiņvalsts iedzīvotāju ieradušies Polijā, bet būtiska bēgļu straume sasniegusi arī Slovākiju, Ungāriju, Rumāniju un Moldovu. Patlaban simtiem tūkstošiem cilvēku ir ceļā pašā Ukrainā, tāpēc iespējams, ka tuvākajās pāris dienās gaidāms liels cilvēku pieplūdums. Vienlaikus nepieciešams sniegt plašu starptautisko palīdzību Polijai un citām valstīm, kas uzņem bēgļus.

    Grandi arī informēja, ka Apvienotās Nācijas un Sarkanais Krusts un ved sarunas par piekļuvi visvairāk apdraudētajām pilsētām, taču par pozitīvu virzību vēl pāragri spriest, un to skaidri parāda pārtrauktā cilvēku izvešana no Mariupoles. Humānie koridori ir ļoti nepieciešami, lai nogādātu cilvēkiem humāno palīdzību un evakuētu neaizsargātākos cilvēkus.