Taivānā noticis tradicionālais lidojošo laternu festivāls

Taivānā noticis tradicionālais lidojošo laternu festivāls. Tā laikā galvaspilsētas Taipejas apkārtnes debesīs tika palaisti simtiem mākslīgie gaismekļi.

     Saskaņā ar tradīciju laternu festivāls tiek svinēts pēc Austrumu kalendāra noteiktā jaunā gada pirmajā pilnmēness naktī, un ar pasākumu noslēdzas 15 dienas ilgais pavasara festivāls. Uz pasākumu bija pulcējušies ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī tūristi, kas centās ievērot Covid dēļ noteiktos profilakses pasākumus, tai skaitā valkāja sejas maskas. Festivāls ilga visu dienu, bet tā kulminācija, protams, bija vēlā vakarā, kad spīdošie lidojošie gaismekļi debesīs radīja neaizmirstamus iespaidus. Tie sastāv no viegla apvalka un degoša elementa, kas sasilda gaisu un ļauj tiem pacelties gaisā.

       Lidojošas laternas ieguvušas popularitāti arī citviet pasaulē, tai skaitā pie mums, tomēr jāatgādina, ka tās izmantojamas, ievērojot stingrus piesardzības pasākumus. Gaismekļus nedrīkst izmantot apdzīvotās vietās un sausā un karstā laikā, jo tie var izraisīt ugunsgrēkus. Šī iemesla dēļ lidojošas laternas aizliegtas vairākās Dienvideiropas valstīs.