Ieceļotājiem ASV pieprasa "svaigu" Covid-19 testu

No pirmdienas visiem ieceļotājiem Amerikas Savienotajās valstī jāuzrāda Covid-19 tests, kurš veikts pēdējo 24 stundu, nevis 3 diena laikā. Termiņš saīsināts, bažījoties par jaunā omikrona paveida izplatību.

    Negatīvs testa rezultāts jāuzrāda visiem ieceļotājiem no 2 gadu vecuma, neatkarīgi no pilsonības un vakcinācijas statusa. Vienlaikus prezidents Džo Baidena administrācija plāno pagarināt federālo noteikumu darbību, kas paredz obligātu sejas masku valkāšanu lidmašīnās, vilcienos un autobusos. Sākotnēji bija paredzēts šos ierobežojumus atcelt janvāra vidū. Naudas sodi par noteikumu pārkāpumiem būs no 500-mt līdz 3 tūkstošiem dolāru. Papildu pārbaudes un karantīnas režīma ievērošana pēc iebraukšanas nav nepieciešama, taču atbildīgās institūcija iesaka veikt Covid-19 testu trīs līdz piecu dienu laikā.

     Omikrona paveida izplatīšanās dēļ ASV jau iepriekš noteica aizliegumu ieceļot ārvalstniekiem, kuri pēdējo divu nedēļu laikā apmeklējuši Dienvidāfrikas Republiku vai 7-as citas šī reģiona valstis, taču šo ierobežojumu plāno drīzumā atcelt.