V.I.P. 6. decembris. Pirmais pusfināls. "Ģeogrāfu mafija"

Uģis Joksts aicina skatītājus uz šī gada pēdējo erudīcijas spēles “V.I.P.” ciklu, jautājot: cik  mafijas  Latvijā ir zināmas? “V.I.P.” spēle savā pastāvēšanas laikā ir iepazinusi populārāko no mafijām, tā ir “Ģeogrāfu mafija”. 

Šoreiz četru “Ģeogrāfu mafijas” komandu kapteiņi, izlozējot savus pretiniekus, tikuši pie pirmā pusfināla pretiniekiem, tās ir kapteiņu Agneses Kursišas un Morica Roberta Mūrnieka  komandas.

Agnese Kursiša – komandas kapteine. Strādā Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūrā. Pēc horoskopa – Strēlnieks ar visām no tā izrietošajām sekām, patīk aizraujošas lietas, neparastas situācijas, interesanti cilvēki, bet necieš mērenību un garlaicību. Vaļasprieki: ceļošana, dziedāšana korī, krustvārdu mīklas, lasīšana.

Māris Sika – sirdī mūžam ģeogrāfs, bet dabā Valsts probācijas dienesta darbinieks. Ietiepīgs Strēlnieks no Žurkas gada. Vaļasprieki: ceļošana (pabūts apmēram 70 valstīs), mūzika, loģiskās spēles.

Arvīds Urbanovičs – pedagogs, māca ģeogrāfiju Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Sākumā domājis, ka tā ir pagaidu darba vieta, tagad vairs tā nedomā. Izrādās – ir gan gandarījums, gan misijas sajūta, gan arī nauda ne tikai maizei, bet arī sviestam.


Morics Roberts Mūrnieks – komandas kapteinis. Ģeogrāfijas studiju ceļš reizēm bijis arī neceļš, taču tā vai citādi ģeogrāfija sirdī, darbā vai izglītībā mājo jau lielāko daļu dzīves. Jauno ģeogrāfu skolas absolvents ar izcilību. Erudīcijas un triviālu zināšanu līmenis asinīs mēdz būt pat teju toksisks. Aktīvi darbojos arī studentu korporācijā “Patria”.

Miķelis Dāvids Rikveilis – kapteiņa draugs un cīņu biedrs. Pie mafijas sevi pieskaita jau 6 gadus. Ģeogrāfijas studijas bija likumsakarīgs turpinājums pa jau labi iemīto taku Vidzemes Jauno ģeogrāfu skolā, lai paplašinātu savus horizontus un būtu starp lieliskiem cilvēkiem. Pārmaiņus strādājis gan tūrisma un izglītības, gan dabas aizsardzības jomās. Izbauda laukus, skaistu mākslu, kā arī pavasara un rudens laivu braucienus. Iedvesmu ceļojumiem smeļas Latvijas autoceļu atlantā.

Roberts Fimbauers – ģeogrāfa gaitas aizsācis  Valmierā, Vidzemes Jauno ģeogrāfu skolā, nāk nu jau no slavenās un godalgām bagātās Fimbaueru dinastijas. Strādā ar ģeogrāfiskās informācijas sistēmām. Brīvajā laikā bauda dabu, velobraucienus un patīk fotografēšana. Nav svešas arī tehniskas lietas.