V.I.P. 29. novembris. Fināls

Šī  būs trešā pirmdiena, kurā erudīcija un mūzika sadzīvo kā viens veselums, jo “V.I.P.” ložā būs Latvijas mūziķi, kas šoreiz attiecības noskaidros finālspēlē pie Uģa Joksta. Operetes komanda ar kapteini Antu Jankovsku populārās mūzikas pārstāvjiem būs sagatavojusi ļoti interesantu jautājumu no klasiskās mūzikas pasaules, bet Artūra Uškāna komanda savukārt jautās par savu tēmu – vieglā žanra mūziku. Kura komanda šajā duelī tiks pie naudas balvas, noskaidrosies spraigā cīņā!

Anta Jankovska – komandas kapteine, Operetes teātra ilggadēja vadošā viessoliste. Absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas  vidusskolu, vēlāk pārkvalificējoties no balerīnas uz operdziedātāju. Apvieno mīlestību pret visiem mākslas veidiem un formām un divām valstīm: Latviju un Itāliju. Operetes teātrī debitēja titullomā operetē “Jautrā atraitne”, repertuārā ir arī galvenā loma operetē “Balle Savojā” un titulloma operetē “Silva. Čardaša karaliene”. Hobiji – garas pastaigas dabā, ceļošana, kino, grāmatas un itāļu virtuve. 

Andris Kipļuks – studē operdziedāšanu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Operetes teātra iestudējumos piedalās kopš 2018. gada, bet LNO – jau 14. sezonu. Viņam ir liels gods atveidot Viļa Plutes Olava lomu jaunajā, 21. gadsimta pirmajā latviešu oriģināloperetē “Trīs zvaigznes. Zigfrīds”. Paralēli mākslinieciskajai darbībai strādā arī medicīnas jomā. 

Edgars Lipors – absolvējis Leļļu teātra aktieru kursu. Brīvmākslinieks. Operete “Trīs zvaigznes. Zigfrīds” ir pirmā sadarbība ar Operetes teātri. Piedalās dažādos dramatiskā, leļļu, kustību, ēnu un dejas teātra projektos, ir vīru kopas “Vilki” muzikālais vadītājs. Patīk Latvijas apceļošana, izzinot dažādas vietas no vēsturiskā un tradicionālās kultūras skatpunkta. Interesē foto, video, amatniecība, velotūrisms, kartes. Dažādas skatuves mākslas formas un izpausmes. Tradicionālās kultūras “slepenās zināšanas”.


Artūrs Uškāns – komandas kapteinis. Mūziķis, producents, dzejnieks, folklorists, komponists. Grupas “Ducele” dalībnieks un grupas “Laimas Muzykanti” līderis. Mūzikas dēļ atstājis gleznošanu, kino jomā darbojas kā mūzikas video producents. Vada projektu “EtnoZoom”, kura ietvaros veido latviešu un ārzemju folkloras kopdziesmu kompilācijas. Brīvajā laikā filmējas kino masu skatos. 2021. gadā vien nofilmējies septiņās kinofilmās un seriālos.

Ieva Sutugova – mūzikas pedagoģe, dziedātāja, soliste. Ievas balss izdzied teju visu populāro latviešu komponistu dziesmas. Patīk ceļot. Sapņo par darbu, kura pamatā būtu ceļojumi. Humora pilna, augumā no visiem īsākā, bet smejas  vissaldāk un, iespējams, visskaļāk. Erudīcijas spēļu spēlēšana ir Ievas dzīves neatņemama sastāvdaļa – viņa to dara regulāri kopā ar vecākiem.

Arnis Veisbārdis – vīrs, četru bērnu tēvs un sešu mazbērnu vectēvs, pašnodarbināts mūziķis, dziesmu autors, izpildītājs, līdzproducents, grupas “Ducele” dalībnieks, oficiālais Ziemassvētku vecis, Latvijas Kultūras koledžas  darbinieks. Patīk muzicēšana, volejbols, peldēšana, teniss, ģimeniska atpūta, pasākumu apmeklēšana un ceļošana kopā ar sievu, bērniem, mazbērniem. Darbojas Pašnodarbināto mūziķu biedrības padomē.