V.I.P. 8. novembris. Fināls

Lāčplēša un varoņu dienas nedēļu iesāksim  ar  “Veiksmes. Intuīcijas. Prāta” finālspēli! Šī  būs laba erudīcija, ko “V.I.P.” skatītājiem sagādās spēles vadītājs Uģis Joksts un komandas ar kapteiņiem – tūrisma jomas speciālistu Jāni Siliņu un būvinženieri Artūru Jablonski.

Jānis Siliņš – komandas kapteinis. Zināms arī kā Jānis Cimze. Zināms arī kā Virsaitis jeb erudīcijas spēļu komandas “Gaujas hiēnas” kapteinis. Ikdienā darbojas tūrisma jomā kā aviobiļešu speciālists tūrisma aģentūrā “Kolumbs”. Regulārs erudīcijas spēļu dalībnieks, kurš citreiz arī pats veido savas spēles. Aizraujas ar Latvijas apceļošanu ar velosipēdu, labu lasāmvielu un sevis pilnveidošanu erudīcijas jautājumos.

Arnis Lasmanis – ikdienā strādā telekomunikāciju izbūves uzņēmumā ar projektiem Vācijā un Austrijā. Cenšas pārāk bieži nepaust Latvijas pārākumu mobilo sakaru jomā. Piekrīt, ka tiek saukts par Che, lai gan viņa idejas neatbalsta. Brīvajā laikā cenšas turēties ūdens tuvumā. Patīk jebkas, kas peld, un vējš matos.

Rihards Rainbahs – zināms arī kā cilvēks ar neizskaidrojami specifiskām zināšanām, kas diezgan bieži noder arī erudīcijas spēlēs. Zināms arī kā Fidels. Ikdienā darbojas santehnikas jomā, bet brīvajā laikā daudz lasa un interesējas par dažnedažādām tēmām. 


Artūrs Jablonskis – komandas kapteinis. Būvinženieris. Dzimis, audzis un skolojies Jūrmalā. Šobrīd galvenās rūpes un laiks tiek veltīts, audzinot divus mazus ziķerus. Brīvajā laikā Artūrs ar ģimeni vai draugiem labprāt dodas tuvākā vai tālākā ceļojumā. Aktīvs un kaislīgs snovbordists. Šīs ziemas galvenais mērķis ir snovborda instruktora sertifikāta iegūšana, lai pilnveidotu savas prasmes un iemaņas. 

Varis Putniņš – aktīvs un erudīts jaunietis. Mājsēdes laiks bija lielisks brīdis, lai dotos garos pārgājienos pa Latviju. Sniegotā un aukstā ziema ļāva izbaudīt vēl vienu hobiju – kalnu slēpošanu, šoreiz gan tepat Latvijā. Apgūst aktiermeistarības prasmes Dramaturgu teātrī. Amata brālis, kuram Varis gribētu līdzināties, ir aktieris Gints Andžāns. Kolēģi par Vari saka, ka viņš vienmēr cenšas izzināt detaļas un ir atvērts jauniem izaicinājumiem. Aktīvs erudīcijas spēļu skatītājs un dalībnieks.

Jānis Bute – rīdzinieks, kura sirds pieder Jūrmalai. Ikdienu pavada pie datora ekrāna, veidojot saturu IT nozares uzņēmumam, taču vienmēr atrod laiku kādai sportiskai aktivitātei. Jānis ir gatavs doties pārgājienā jebkādos laikapstākļos, taču ar lielāko prieku arī atlaidīsies dīvānā, lai baudītu kādu labu grāmatu vai godalgotu filmu. Arī erudīcijas spēles Jānim nav svešas