Saule vija zelta rotu. Tautas deju lielkoncerts. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

Tautas deju lielkoncertā “Saule vija zelta rotu” ar gadskārtu stāstu četrās deju pīnēs tiks izdejots Saules gads – no vasaras saulgriežiem līdz nākamajiem vasaras saulgriežiem, parādot, ka mūsu senči ir svinējuši ne tikai Jāņus, Ziemassvētkus un Lieldienas, bet bijušas arī daudzas citas svinamās dienas: Miķeļa diena, Meteņi, Ūsiņi, Māras diena, Laidenes diena, Labrenča diena, Bārbalas diena. 

Gadskārtu svētki iet pa Saules ceļu, Saules ceļš vij zelta kroni. Latviešu gads ir visu gadu svinams – mēs svinam Sauli. Tautas deju lielkoncertā “Saule vija zelta rotu” tiks izdejotas 34 gadskārtu dejas. Tās spilgtinās etnogrāfiskā orķestra klātesamība un solistu dzīvā izpildījuma jauda, kā arī Latvijas gadalaiku ainavas, bet katrs Latvijas skolu jaunatnes deju kolektīvs Saules zīmē izdejos rūpīgi iemācītās dejas. 

Lielkoncerta fināla muzikālā skaņdarba “Svinēt Sauli” videoklipa izveidē piedalījās 621 deju kolektīvs. Sešu minūšu emocionālā kopā būšanā un svētku izdzīvošanā tiešsaistē dejoja 12 tūkstoši dejotāju. Videoklips veidots, atspoguļojot šī laika realitāti – attālināto mācību procesu, nodarbības ZOOM platformā, dejošanu vienatnē, ar distanci, tajā pašā laikā uzsverot, ka dziesmu un deju svētku tradīcija, mīlestība pret deju un gatavība pat šajos laikos dejot, radīt un būt kopā ir stiprāka par visu.