Krievija un Baltkrievija turpinās sasvstarpējo integrāciju

0.0
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Rietumvalstu neatzītais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko parakstījuši 28 līgumus par abu valstu savstarpējo integrāciju. Tie galvenokārt regulē ekonomiskās attiecības.

    Līgumi paredz veidot kopīgu nodokļu, banku, rūpniecības, lauksaimniecības un enerģētikas politiku. Apstiprināta savienības migrācijas politikas koncepcija un aktualizēta kopējā militārā doktrīna. Putins videokonferences laikā atzinīgi novērtējis divpusējās attiecības un solīja, ka Maskava turpinās atbalstīt arvien lielākā starptautiskajā izolācijā slīgstošo Lukašenko režīmu. Abu valstu līderi pretošoties jebkādiem mēģinājumiem iejaukties suverēno valstu iekšējās lietās. 

   Tikmēr politikas eksperti norāda, ka sarunās netika pieminēti daudz delikātākie politiskās integrācijas jautājumi – piemēram, ideja par kopīgu parlamentu un valūtu. Netieši varējis noprast, ka Putins izrādīja zināmu neapmierinātību ar Minskas veicināto nelegālo migrāciju uz kaimiņos esošajām Eiropas Savienības dalībvalstīm. “Uzdevums radīt stabilitātes un drošības gaisotni uz mūsu ārējām robežām ir īpaši svarīgs,” – tā norādījis Putins un Krievija, protams, turpināšot sniegt palīdzību brālīgajai baltkrievu tautai, par to nav šaubu," tā paziņoja Putins, kurš patlaban uzturas okupētajā Ukrainai piederošajā Krimas pussalā.