Daudz laimes, jubilār! Operas soliste Ilona Bagele

“Daudz laimes, jubilār!” raidījuma viešņa būs LNO soliste, dziedātāja un vokālā pedagoģe Daugavpils Universitātē –Ilona Bagele.

Māksliniece, kuras dzīve un darbs aizrit starp divām pilsētām – Rīgu un Daugavpili. Viņa uzskata, ka paspēt var daudz, ja jāizdara daudz, tāpēc priecājas, ka šobrīd ar pilnu krūti var mesties pandēmijas aizkavēto ieceru īstenošanā. Viena no tām – debija uz Jaunā Rīgas teātra skatuves Ulda Tīrona iestudētajā izrādē “Klāvas tantes skūpsts”, kas pirmizrādi piedzīvoja augusta beigās.

Nokļūt uz skatuves Daugavpils meitene vēlējusies jau kopš bērnudārza laikiem, bet dziedāt un atrasties uz tās kopā ar Raimondu Paulu bijis Ilonas bērnības sapnis. Tas gan piepildījies tikai pēc Mūzikas akadēmijas absolvēšanas, kļūstot par pilntiesīgu Operas solisti, bet nu tie ir jau neskaitāmi sarīkojumi, kuros dziedāts Maestro pavadībā.

Savā radošajā dzīvē Ilona Bagele ir Operas māksliniece ar plašu un atšķirīgu lomu spektru no dramatiskām līdz pat komiskām – piemēram, tik dažādām kā Grāfiene “Pīķa dāmā” un cūciņa Gebgeba “Putnu operā”. Vienlaikus viņa ir dziedātāja, kura vienlīdz labi jūtas vai visos mūzikas žanros, ar milzīgu atdevi un patiku izpilda romances, tango, džezu, populāro un tautas mūziku. Ar saviem padomiem palīdz Daugavpils teātra muzikālo izrāžu veidošanā. Jaunākajai – “Pa Laimes lāča pēdām” – pirmizrāde gaidāma novembrī.

Latvijas Televīzijas arhīva materiālu izlasi par Ilonas Bageles radošo veikumu kopā ar jubilāri skatīsies un sarunu vadīs Andrejs Volmārs.