Piedzīvojumi dabā. Somija un Krievija. Dokumentālu filmu cikls

Šo sešu sēriju ilgo raidījumu ciklu vada Miko Peltola jeb “Pelci” – izbijis radio dīdžejs un TV raidījumu vadītājs, šobrīd aktīvā dzīvesveida cienītājs un vēstnesis, kā arī kaislīgs makšķernieks.

Katrā no sērijām tiek iepazīts kāds attāls dabas nostūris Somijā vai Krievijā un arī tajā dzīvojošie cilvēki. Miko pabūs gan Somijas ziemeļos, kur sastopama lielākā tiesa valstī esošo kalnu, gan Kamčatkas pussalā Krievijā, kur ir gan ledāji, gan vulkāni, gan lāči, gan, protams, labākie ūdeņi makšķerēšanai visā pasaulē. Teju katrā no sērijām redzēsim vadītāju ar makšķerkātu rokā, jokojam ar ceļabiedriem, kā arī pieņemot kādu īpašu izaicinājumu, kas piešķirs ceļojumam papildu asumiņu un humora dzirksti. 

1. sērija

Miko kopā ar domubiedriem ir devies uz Somijas ziemeļrietumiem, kur atrodas triju valstu robežpunkts. Viņu iecere ir uzkāpt kalnā gan Somijā, gan Zviedrijā, gan Norvēģijā un noslēpot lejup brīvajā nobraucienā. Skatītāju sagaida sniegotas kalnu ainavas un jautri draugi, kas cits citu pavelk uz zoba.

Peltsin toinen luonto. Somija, 2020.