Pasaulē sāk mazu bērnu vakcināciju pret Covid-19

Čīlē izmantošanai bērniem no sešu gadu vecuma apstiprināta Ķīnas uzņēmuma "Sinovac" vakcīna pret Covid-19. Savukārt Kuba kļuvusi par pirmo valsti, kas sākusi vakcinēt bērnus no divu gadu vecuma.

   Čīle Sabiedriskās veselības institūts ziņo, ka lēmums pieņemts ar pārliecinošu balsu vairākumu. Jau tuvākajā laikā veselības ministrija noteiks termiņus un izstrādās mehānisms vakcinācijas uzsākšanai. Valstī patlaban pret Covid-19 ir pilnībā vakcinētas vairāk nekā trīs ceturtdaļas no pieaugušajiem iedzīvotājiem, bet vietējie zinātnieki veic pētījumu par “Sinovac” vakcīnas ietekmi uz bērniem vecumā no trim līdz 17 gadiem. 

  Tikmēr Kubā bērnu potēšanai izmantoto vietējo speciālistu izstrādātas vakcīnas, kuras pagaidām nav atzinusi Pasaules Veselības organizācija. Vietējās amatpersonas bērnu vakcināciju saista ar iespēju atvērt skolas, kas Covid-19 pandēmijas dēļ slēgtas kopš pagājušā gada marta. Par plāniem vakcinēt par 12 gadiem jaunākus bērnus paziņojušas arī Venecuēla, Ķīnas tautas Republika un Apvienotie Arābu Emirāti.