V.I.P. 23. augusts. Pirmais pusfināls

Erudīcijas spēle «Veiksme. Intuīcija. Prāts» savu 12. sezonu iesāk ar studentu korporāciju dueļiem. Pirmajā finālā satiksies «Fraternitas Lataviensis» komanda ar kapteini Māri Skudru un korporācijas «Lettonia» komanda ar kapteini Raimondu Zukulu. Spēles vadītājs Uģis Joksts jautās gan par sportu, gan zinātni, ģeogrāfiju un, protams, vēsturi.

Kapteinis – Raimonds Zukuls, korporācijas «Lettonia» filistrs. Korporācijā uzņemts 1998. gada rudenī. Uzskata, ka korporācijā iegūtā pieredze ir noderējusi gandrīz ikkatrā dzīves situācijā. Brīvajā laikā patīk ceļot, spēlēt basketbolu un futbolu. Dzīves moto – «visam savs laiks». Ikdienā ir Muitas pārvaldes direktors.

Oskars Kirkils – korporācijas «Lettonia» komilitonis. Korporācijā uzņemts 1999. gada rudenī. Korporācija viņam sniedz plašāku skatu uz dzīvi. Brīvajā laikā patīk uzspēlēt futbolu vai basketbolu un apmeklēt prāta spēles klātienē. Vasarās ar ģimeni cenšas izbraukt ceļojumā ārpus valsts. Dzīves moto – «labāk ir teikt jā un darīt, nevis nožēlot neizdarīto».

Ričards Kļaviņš – korporācijas «Lettonia» zēns. Korporācijā uzņemts 2019. gada rudenī. Izbauda laiku ar ģimeni pie dabas, kad atbrīvojas laiks no darba un studijām. Kopš skolas laikiem īpaši interesē vēsture, ko arī studē. Kā dzīves moto vislabāk patīk – «padarītie darbi patīkami», kas ir arī viena no «Lettonias» devīzēm.


Māris Skudra – komandas kapteinis. Ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnē Latvijas Policijas akadēmijā, maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē. Studentu korporācijas «Fraternitas Lataviensis» biedrs kopš 2002. gada. Šobrīd Rīgas Centrāltirgus pagaidu valdes priekšsēdētājs. Trīs dēlu tēvs. Brīvo laiku vislabāk pavada kopā ar ģimeni savā lauku īpašumā. Patīk darboties ar koku, apgūt jaunas zināšanas un prasmes.

Jānis Dzērve – studentu korporācijas «Fraternitas Lataviensis» biedrs. Gadsimta sākumā ieguvis dabaszinātņu maģistra grādu datorzinātnēs. Ikdienā nodarbojas ar programmēšanu. No agras jaunības vienmēr ir interesējis, no kā taisītas un kā darbojas dažādas lietas. Brīvajā laikā patīk spēlēt galda spēles, būvēt robotus un strādāt ar motorzāģi. Par savu galveno hobiju uzskata robotu būvi, jo tā sevī apvieno visas trīs lietas, kas liekas interesantas: mehānika, elektronika un programmēšana.

Andris Pūce – studentu korporācijas «Fraternitas Lataviensis» biedrs kopš 2010. gada. Ārsts jau n-tajā paaudzē. Kā savu specialitāti izvēlējies būt par ģimenes ārstu. Liels laba kino un mūzikas fans. Uzskata, ka dzīvē nekad nevar būt par maz humora un labu joku. Cenšas būt Imantdienās un arī kādā citā lieliskā koncertā. Brīvo laiku pavada kopā ar ģimeni pie dabas.