Talibi Afganistānā sāk vērsties pret saviem oponentiem

0.0

Radikālā «Taliban» grupējuma pārstāvji sākusi represijas pret saviem oponentiem un žurnālistiem. Nopietni apdraudētas arī personas, kas sadarbojās ar Rietumvalstu militārpersonām.

Afganistānā strādājošie žurnālisti informē, ka talibi iebrukuši vismaz četru mediju, tai skaitā Vācijas raidsabiedrības «Deutsche Welle», līdzstrādnieku mājās. Afganistānas rietumos nogalināts šīs kompānijas žurnālista tuvs radinieks, viens radinieks smagi ievainots, bet pārējie spiesti slēpties no vajātājiem. Traģēdija notika žurnālista, kurš patlaban atrodas Vācijā, meklēšanas operācijas laikā. Vienlaikus grupējuma kaujinieki piekāvuši vismaz divus mediju pārstāvjus, kas Džalālābādā atspoguļoja protesta akcijas. Savukārt Britu raidorganizācija BBC vēsta, ka notiek to afgāņu meklēšana, kuri sadarbojās ar ASV un NATO spēkiem. Tiem, kuri brīvprātīgi nepadodas, draud nāve.

Atgādināsim, ka talibu vadība pēc varas pārņemšanas solīja nevērsties pret saviem oponentiem. Tomēr eksperti brīdināja, ka tas ir maz ticams, tāpēc patlaban turpinās ārvalstnieku un viņu sabiedroto evakuācija izmantojot galvaspilsētas Kabulas lidostu.