Jaunais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš

Jau vakar ziņojām, ka Latvijas hokeja izlasi augusta Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vadīs latviešu speciālists Harijs Vītoliņš. Kāpēc hokeja federācija pēkšņi Boba Hārtlija vietā izvēlējās bijušo valstsvienības kapteini stāsta Andris Auziņš.

Latvijas hokeja federācijas valde jaunu galveno treneri izlasei bija spiesti meklēt, kad uzzināja, ka Omskas Avangard uz Olimpisko kvalifikāciju laikus nepalaidīs Bobu Hārtliju. Kandidāti uz izlases treneri bija trīs Harijs Vītoliņš, Artis Ābols un Leonīds Tambijevs, valde par piemērotāko izvēlējās Vītoliņu. Bijušais valstsvienības kapteinis par savu asistentu izvēlējies Arti Ābolu, bet pārējo treneru komandu Vītoliņam jāizvēlas divu nedēļu laikā.

Inetrvija - Harijs Vītoliņš, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris

Inetrvija - Aigars Kalvītis, LHF prezidents

Kanādieša Boba Hārtlija laiki Latvijas hokejā šķiet beigušies. Trīs gadus Hārtlijs apvienoja pamatdarbu Omskas Avangard klubā ar Latvijas valstsvienības trenēšanu. Pamatojoties uz punktu līgumā, ka Omskai laikus jāatbrīvo Hārtlijs uz Latvijas izlasi.

Inetrvija - Aigars Kalvītis, LHF prezidents

Arī iepriekšējā kvalifikācijas priekšvakarā uz Phjončhanas spēlēm izlase palika bez galvenā trenera Leonīda Beresņeva, lielā steigā komandu turnīrā toreiz vadīja Haralds Vasiļjevs, bet Latvija izšķirošajā spēlē zaudēja Vācijai un Olimpiādei kvalificēties nespēja. Cerams, ka vēsture neatkārtosies. Jaunais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš savus pirmos treniņus ar izlasi aizvadīs jau nākamnedēļ, kad ledus nodarbībās varētu doties hokejisti, kuriem vēl nav līguma ar klubiem gaidāmajai sezonai.