Svētkos atļauts arī nepārēsties

Neraugoties uz cilvēku turību, Ziemassvētkos un Vecgada vakarā ir vēlme sarūpēt dāsnāku cienastu nekā citkārt. Tā ir bijis jau vēsturiski - ikdienas maltīte pieticīgāka, bet svētku galdā tika likts cūkas šņukurs, pastēte, asinsdesa un citi gaļas ēdieni. Ieradumi un arī dažādi ticējumi par ēdienu skaitu, par to veidiem dzīvi vēl šodien. Ik gadu uztura speciālisti pirms dažādiem svētkiem iesaka tomēr ievērot mērenību svētku mielastos, lai nenodarītu pāri savai veselībai. Latgales kolēģi uzklausījuši ārstu viedokli, ka cilvēks mūsdienās pārēdas ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā, kas var radīt dažādās veselības problēmas.