Pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm paredzētas arī paralimpiskās spēles

Četrgades nozīmīgākajām sacensībām Tokijas paralimpiskajām spēlēm, kas norisināsies uzreiz pēc Tokijas Olimpiādes, gatavojas arī mūsu pārstāvji. Andris Auziņš pētīja, kurus no latviešiem varēsim redzēt šī gada Paralimpiskajās spēlēs.

Tokijas paralimpiskajām spēlēm starta šāvienu dos 24. augustā, tā kā tās sākās mēnesi vēlāk par Tokijas Olimpiādi, paralimpiešiem ir mazliet vairāk laika vēl paspēt izpildīt normatīvus, lai kvalificētos šim sporta forumam. Latvijas sastāvā varētu būt līdz desmit sportistiem. Šobrīd par savu dalību pārliecināts var būt Rihards Snikus ar zirgu King of the Dance iejādē. Rihards jau slīpē savu priekšnesumu Tokijai. Vēl kvalificējušies ir četri vieglatlēti ieskaitot titulētos Diānu Dadzīti un Aigaru Apini, kurš brauks jau uz savām sestajām paralimpiskajām spēlēm.

Intervija - Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente

Paralimpiskās komitejas patronese valsts prezidenta kundze Andra Levite nesen kā apciemoja Itāliju, kur pabija viņu Paralimpiskajā sporta centrā. Līdzīgu būvi jau vairākus gadus vēlas celt arī mūsu paralimpiskā sporta vadība, bet tālāk par projektu šī iecere nav pavirzījusies. Varētu domāt par līdzšinējo sporta būvju pielāgošanu arī paralimpiskajiem sportistiem, bet Dadzīte uzskata, ka tas neatrisinātu situāciju, it sevišķi Rīgā, kur trūkst sporta būvju un lielākā daļa no tām jau tagad ir pārslogotas piedāvājot treniņu laikus vien pēc 23:00 vakarā vai agri no rīta.