Большую эстраду в Межапарке накрыл купол

Lai arī zinātne var šķist kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Latvijas Televīzija piedāvā jaunu raidījumu “Izziņas impulss”, kas 10 sērijās saistoši stāstīs par zinātni un tās atklājumiem.

Raidījuma gaitā tā vadītāja Sandra Kropa gan dosies uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan liks palūkoties uz jau zināmām lietām no jaunas, zinātnes dimensijas. Aizraujošajos izziņas ceļojumos kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem sarežģītie zinātnes koncepti tiks skaidroti ikvienam saprotamā valodā, dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.

“Šī ideja ir gadiem lolota,” par jauno raidījumu priecājas tā vadītāja Sandra Kropa. Apvienojot pieredzi, kas gūta strādājot televīzijā un vadot Latvijas Radio raidījumu “Zināmais nezināmajā”, tagad Sandrai ir iespēja aizraujošos zinātnes stāstus parādīt arī Latvijas Televīzijas skatītājiem. “Veidojot katru raidījumu man pašai ir ļoti interesanti – katrā tēmā ir kas pārsteidzošs, kaut kas, par ko nebūtu aizdomājusies bez zinātnes perspektīvas,” pastāsta Sandra.

Turklāt reizēm zinātne šķiet pavisam neticama – kā zinātniskā fantastika. “Izrādās, ka Latvijā ir printeris, ar ko iespējams drukāt skriemeļus no dzīvām šūnām,” vienu no pirmā raidījuma tēmām atklāj Sandra. Pirmajā raidījumā arī skatītājiem būs iespēja ielūkoties sterilajā laboratorijā, kurā norit šis process. Tāpat pirmajā sērijā skatītāji varēs paskatīties uz sevi palielinājumā, ieraudzīt, no cik pārsteidzoša materiāla veidots cilvēka ķermenis, un pārliecināties par teiciena “mēs esam zvaigžņu putekļi” patiesumu.

Jaunais raidījums “Izziņas impulss” būs skatāms LTV1 – no 12. aprīļa, ceturtdienās, plkst. 19.30.