Lietuvā un Igaunijā mazāk par 100 Covid-19 gadījumu dienā

Svētdien, 17. septembrī, LTV1 ēterā plkst.22.20 pirmizrādi piedzīvos drāma “Skaļāk par sprādzieniem” norvēģu režisora Joahima Trīra izpildījumā.

“Skaļāk par sprādzieniem” ir 2015.gadā uzņemts trīs valstu - Norvēģijas, Francijas, Dānijas - kopražojums. Zīmīgi, ka tas ir pirmais Norvēģijas kinodarbs, kas pēc 36 gadu pārtraukuma iekļauts prestižā Kannu kinofestivāla galvenajā konkursa programmā. Tāpat filmu 2015.gadā izrādīja Toronto kinofestivālā, un tā ieguva arī Ziemeļvalstu padomes kino balvu.

Pēc kādas slavenas fotogrāfes mīklainās nāves viņas vīram un dēliem no jauna jāatrod kopīga valoda. Zaudējuma sajūta, paaudžu konflikts un apmulsuma vadīti kļūdaini lēmumi ir situācijas, ar kurām saskaras teju visi filmas varoņi.

Galvenajās lomās titulēts un spilgts aktieru ansamblis - Džesijs Aizenbergs, leģendārā Izabella Ipēra, Gabriels Bērns, Eimija Rajena.

Filma uzņemta Ņujorkā, tās kases ieņēmumi sasniedz 1,5 miljonus ASV dolārus. “Skaļāk par sprādzieniem” arī kritiķu skatījumā novērtēta kopumā pozitīvi. Populārajā vērtēšanas vietnē “Rotten Tomatoes” tās reitings ir 73 procenti no 100 iespējamajiem punktiem.

Kā plašsaziņas līdzekļos iepriekš izteikusies kinokritiķe Dita Rietuma: “Joahims Trīrs ir Norvēģijas kino dārgums – inteliģents, harizmātisks, knapi pāri četrdesmit, viņš ir norvēģu kino spēcīgākā starptautiskā kārts. Ietikšana Kannu festivāla konkursa programmā ir sava veida zīmols un apliecinājums filmas kvalitātēm. Filmā «Skaļāk par sprādzieniem» tādu ir pietiekami daudz”. 

Patīkamu skatīšanos kopā ar Latvijas Televīziju!